Kanal İstanbul'da İBB'nin de imzası var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun göreve getirdiği Gürkan Akgün'ün Kanal İstanbul projesinin ÇED raporunda imzasının olduğunu açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, hükümetin çılgın projesi olarak adlandırılan Kanal İstanbul projesi hakkında detaylı bilgiler vermek üzere kameralar karşısına geçti.

ÇED RAPORU'NDA İBB'NİN İMZASI VAR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Kanal İstanbul'un yapılmaması için yaptığı açıklamalara cevap veren Bakan Kurum, İBB'nin Kanal İstanbul'la ilgili yapılan toplantılara katıldığını ve ÇED Raporu'nu imzaladığını açıkladı.

Bakan Kurum, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi de bu toplantıya katılmış ve herhangi bir şerh veya itiraz kaydı düşmeden, görüş bildirmiştir; Büyükşehir Belediyesi'nin temsilcisi de ÇED Raporu'nun altına imzasını atmıştır." ifadelerini kullandı.

 

Kanal İstanbul'da İBB'nin de imzası var!

MİMARLAR ODASI'NDAN İBB'YE

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, göreve geldikten sonra Mimarlar Odası'nın etkin isimlerinden biri olan Gürkan Akgün'ü, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı olarak görevlendirmişti.

Bakan Murat Kurum, İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün'ün imzasının bulunduğu belgeyi de canlı yayında gösterdi.

Kanal İstanbul konusunda gelen eleştirilere de cevap veren Bakan Murat Kurum, "'İstanbul sonsuza kadar yer altı ve yer üstü su kaynaklarını kaybedecek' diyenleri görüyoruz. İstanbul’un su kaybı yaşayacağı iddiası kesinlikle bilimsel değildir, tamamıyla gerçek dışıdır." şeklinde konuştu.

 

Kanal İstanbul'da İBB'nin de imzası var! ile ilgili etiketler Murat Kurum Çevre ve Şehircilik Bakanı Kanal İstanbul İBB
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.