Kanal İstanbul'a muhalif projeleri o fonluyor! Peki neden?

Kamuoyunda bir süredir devam eden Kanal İstanbul tartışmasında ilginç gelişmeler yaşanıyor... Projeye karşı olduğu bilinen Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF), “Ya Kanal Ya İstanbul” başlığını taşıyan bir raporla eleştiri dozunu yükseltti. Bu raporu finanse eden isim ise oldukça dikkat çekici. Ajda Pekkan'ın eski sevgilisi Okan Tapan! Peki Tapan Kanal İstabul'a neden karşı? Bu sorunun cevabına çok şaşıracaksınız....

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF), “Ya Kanal Ya İstanbul” başlığıyla Kanal İstanbul projesine ilişkin uzman isimlerce hazırlanmış bir rapor yayımladı.

WWF, Kanal İstanbul’u ekolojik, sosyo-ekonomik ve siyasal/hukuksal boyutlarıyla irdeleyen raporun, konuyla ilgilenen tarafları, öngörülmesi gereken riskler hakkında bilgilendirmek ve kamuoyunda şeffaf bir tartışma zemini yaratmak amacıyla hazırladıklarını duyuruldu.

Kanal İstanbul'a muhalif projeleri o fonluyor! Peki neden?

Prof. Dr. Naci Görür'ün de aralarında bulunduğu kimi akademisyenlerin de katkı verdiği raporda, "Kanal İstanbul Projesi, yalnız devasa bir yatırım değil aynı zamanda yüzyıllara dayanan geçmişinde bugüne kadar İstanbul doğasının karşı karşıya bulunduğu en büyük mühendislik operasyonu olacaktır. Kanalın açılması durumunda İstanbul’un doğal alanları önemli kayba uğrayacak." denildi.

WWF, bilimsel gerçekliği tartışmalı tezler ortaya atılan raporun hazırlanmasına maddi desteğinse R. Okan Tapan tarafından sağlandığını not düştü.

KİM BU OKAN TAPAN?

Bu noktada geniş bir parantez açmak gerekiyor... R. Okan Tapan ismi kamuoyunun aslında magazin basınından tanıdığı bir isim.

Okan Tapan adını 2000'li yıllarda ünlü şarkıcı Ajda Pekkan'ın sevgilisi olarak duyurdu. Ancak Tapan'ın "ünü" bununla da sınırlı değil!

2002 yılında Hürriyet Gazetesi'nde yayımlanan bir haberde WWF'ye fon sağlayan Tapan hakkında şu ifadeler yer alıyor;

"Yaşadığı aşklarla sık sık magazin gündeminde yer alan süperstar Ajda Pekkan, yeni aşkıyla herkesi şaşırttı. Ünlü sanatçının 11 aydır birlikte olduğunu söylediği Okan Tapan, uluslararası petrol işiyle ilgileniyor, ayrıca Türkiye Doğal Hayatı Koruma Derneği'nin de başkanlığını yapıyor. Ancak Tapan'ın yıllar önce Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürü olduğu ve yolsuzluk iddialarıyla görevinden alındığı ortaya çıktı. Dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı İmren Aykut tarafından açılan soruşturmada Okan Tapan'ın, yasadışı bazı emirler verdiği ve büyük çapta usulsüzlükler yaptığı iddia edilmişti. İşte bütün bu tespitlerden sonra İmren Aykut'un isteğiyle işine son verilen ve o tarihlerde gazetelerin birinci sayfalarında yer alan Okan Tapan şimdi yeniden gündemde. Ancak bu kez işiyle değil, Ajda Pekkan'la yaşadığı aşkla konuşuluyor."

Kanal İstanbul'a muhalif projeleri o fonluyor! Peki neden? - Resim : 2

KANAL İSTANBUL'U NEDEN HEDEF ALIYOR?

Uluslararası petrol ticareti ile uğraşan bu "çevreci" iş adamının Kanal İstanbul projesine neden karşı olduğu ve projeye engel olmak için neden maddi kaynak ayırdığı ise cevabı aranan bir soru...

Bu konuda bazı ipuçları var; iş dünyasında kulaktan kulağa yayılan bir iddiaya göre, 1990'lı yıllarda adı pekçok yolsuzluk skandalına karışan Okan Tapan Trakya'dan geçecek petrol boru hatları ile ilgileniyor. Bu yatırım projesi önünde ise tek engel olarak Kanal İstanbul'u görüyor!

"ÇEVRECİ" BORU!

Saros'tan petrol boru hattı geçirmek isteyen Okan Tapan, Rus petrolünün Ege ve Akdeniz üzerinden taşıması planlanan Transtrakya projesini, Anadolu İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak yürütüyor.

Okan Tapan, "doğal hayatı bozmamak için" uluslararası çevre örgütleri ile temasta olduklarını belirterek, projenin bitiş noktasının buna göre şekilleneceğini savunuyor.

Kanal İstanbul'a muhalif projeleri o fonluyor! Peki neden? ile ilgili etiketler Ajda Pekkan Kanal İstanbul iş adamı okan tapan Doğal Hayatı Koruma Vakfı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.