Kanal İstanbul'a ilk kazma 26 Haziran'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'hayalim' diyerek bahsettiği Kanal İstanbul projesinde ilk kazmanın vurulacağı tarih belli oldu. Asrın projesine ilk kazma 26 Haziran'da vurulacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayali olan ve yıllar önce açıklanan büyük proje Kanal İstanbul'un yapım aşaması için geri sayım başladı.

Projede ilk kazmanın vurulacağı tarih açıklandı.

İlk çalışmaların 26 Haziran tarihinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek törenle başlayacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen ay partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada "Bu önemli projenin, etaplar halinde yapılacak ihalesine çok yakında çıkıyor, yaz aylarında da temelini atıyoruz. Epeyce bir gecikmeyle de olsa inşasına başlayacağımız Kanalistanbul’un, şimdiden ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. " şeklinde konuşmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 27 Nisan 2011'de "çılgın proje" olarak açıkladığı Kanal İstanbul 45 kilometre uzunluğa, 21 metre derinliğe, 275 metre taban genişliğine, en dar yerinde 360 metre su yüzeyi genişliğine sahip olacak. Kanal'ın iki yakasına ise toplam 500 bin kişilik bir şehir kurulacak

Kanal İstanbul'a ilk kazma 26 Haziran'da ile ilgili etiketler Kanal İstanbul Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.