"Kanal İstanbul Ekrem İmamoğlu'nun boyunu aşar"

AK Parti MYK Üyesi Mücahit Birinci Kanal İstanbul'un çok ciddi bir devlet projesi olduğunun altını çizdi. Birinci, "Kanal İstanbul Ekrem İmamoğlu’nun boyunu aşar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "En büyük hayalim" olarak nitelediği Kanal İstanbul projesi için geçtiğimiz günlerde önemli bir adım atıldı. Erdoğan'ın cumartesi günü katıl törende Kanal İstanbul güzergahında yapılacak köprü için temel atıldı. Temel atma töreni öncesinde başta CHP olmak üzere muhalefet Kanal İstanbul projesine tepkilerini yineledi.

AK Part MYK Üyesi Mücahit Birinci, Kanal İstanbul'un çok ciddi bir devlet projesi olduğunun altını çizerek, itirazların rasyonel bir temele dayanmıyorsa büyük bir sorun olduğunu söyledi. Birinci, muhalefetin itirazlarına tek tek yanıt vererek, "Kanal İstanbul Ekrem İmamoğlu’nun boyunu aşar" ifadelerini kullandı.

TVNET'de yayınlanan 'Net Bakış" programında açıklamalar yapan Mücahit Birinci şu ifadeleri kullandı:

"Kanal İstanbul Ekrem İmamoğlu’nun boyunu aşar. Bunu bir kere ifade edeyim. Kanal İstanbul çok ciddi bir devlet projesidir. Samimi itiraz yapan şahıslar zaten belli. Samimi itirazlar hemen kendini belli eder. Bu insanları bir tarafa bırakıyorum. Ayrıca, samimi itirazların yapılabildiği ortamları da çok seviyorum. Türkiye’nin kendi bölgesinde ada gibi sivrildiği o demokratik ortam, gerçekten çok umut verici. Elbette bir takım itirazlar olabilir, ancak bu itirazlar rasyonel temele dayanmıyorsa, sürekli manipülasyon ve yalan üzerinden gidiyorsa büyük bir sorun. İlgili bakanlıkların açıklamalarına rağmen, “Öyle değil” diyorlar. Biz de soruyoruz. “Firma gösterin” diyorlar. Hangi firma? Ancak tutturmuşlar bir Katar diye. Şunu da söyleyeyim, eğer mütekabiliyet esası varsa yabancı yatırımcının herhangi bir yerde gayrimenkul satın alması kadar doğal bir şey yoktur. Bu noktada, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği vatandaşı gibi düşünmem ben. Eğer mütekabiliyet varsa ve siz de orada gayrimenkul alabiliyorsanız bu normal bir yatırımdır. Ancak bu, 'oralara önceden haber verildi, belli ülkelerin vatandaşı oraları kapattı' demek değildir.

En önemli hadiselerden biri şu: Bir Kanal İstanbul parası daha harcamanız lazım ki deprem rezerv alanlarında yenileme, kentsel dönüşüm yapın. Kanal İstanbul etrafındaki projeleri aynı zamanda bir rezerv alanı olarak düşünün. Oraya Cumhurbaşkanımızın açıklaması gibi, şehir dışında gelip bir nüfus yerleşmeyecek. Yani, şehrin nüfusunu şişirici itirazlar da yapılıyor ve bunlar da çok yanlış. Yani şehrin nüfusunu şişirici bir ortam sağlanmayacak orada. Buna çok dikkat edilecek."

"Kanal İstanbul Ekrem İmamoğlu'nun boyunu aşar" ile ilgili etiketler Kanal İstanbul Ekrem İmamoğlu Mücahit Birinci

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.