Kanal İstanbul afişleri başına iş açtı!

Halkın malı olan toplu taşıma araçlarının ekranlarında Kanal İstanbul karşıtı propaganda yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma başlatıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV'de katıldığı Çalar Saat programında, Kanal İstanbul afişleri nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında inceleme başlatıldığını söyledi.

Akşener açıklamasında İmamoğlu'nun ilgili tutanağı kendisi ile de paylaştığını belirterek "Sayın İmamoğlu Kanal İstanbul’a dair toplantılar yapıp İstanbulluları bilgilendirmek için çalışmalar yaptı. Bunun üzerine müfettişler gönderiliyor" dedi.

BELEDİYE DE DOĞRULADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de İçişleri Bakanlığı'nın müfettiş görevlendirdiğini ve İmamoğlu hakkında inceleme başlatıldığını doğrulayarak yazılı ifadenin istendiğini bildirdi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araçlarındaki bilgi ekranlarına “Kanal İstanbul demek, deprem riskini tetiklemek demek”, “Kanal İstanbul demek, 1.2 milyonluk yeni nüfus demek”, “Kanal İstanbul demek, trafikte iki kat perişan olmak demek” gibi sloganları yazılı olduğu spotlar yansıtılmıştı.

Reklamları destekleyenler de olsa da büyük bir kesim bunun insanları kutuplaştırdığını ve halkın malı olan toplu taşıma araçlarında siyasi propagandaların yapılmaması gerektiğini savunmuştu.

Kanal İstanbul afişleri başına iş açtı! ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu İstanbul Kanal İstanbul soruşturma
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.