Kanadalı şirketten Kaz Dağları açıklaması!

Çanakkale'nin Kirazlı bölgesinde altın madeni çıkarmaya hazırlanan Kanadalı firmanın CEO'su çevre katliamı iddialarına yanıt verdi. İngiliz Reuters haber ajansına konuşan John McCluskey iddia ve gösterileri ‘siyasi amaçlı dezenformasyon’ olarak nitelendirdi. Kullanılacak siyanürün çevreye sızmasının mümkün olmadığını belirtti. Bölgenin 6,5 yıl içerisinde yeniden ağaçlandırılacağının da altını çizdi.

Reuters haber ajansına Ankara’daki temaslarının arasında iki saatlik bir mülakat verenAlamos Gold CEO’su McCluskey, ağaçların kesildiği Kaz Dağları’ndaki Kirazlı mevkiinin altı buçuk yıllık proje sonunda eski haline getirileceğini söyledi.

Ağaçları Alamos Gold şirketinin kesmediğini belirten McCluskey, “Bunun için parayı önceden ödedik. Anlayışla karşılamanız gerekir ki, ormancılık izinleri kapsamında, bu izinler için 5 milyon dolar ödedik. Bu ücretin büyük unsuru yeniden ağaçlandırmak için” ifadelerini kullandı.

Kanadalı şirketten Kaz Dağları açıklaması!

McCluskey, “Altı buçuk yıl içerisinde, bu alanın tüm merkezi yeniden ekilecektir. 10 yıl içerisinde biraz daha fazlası yapılacak ve yeniden bir ormana benzeyecektir” dedi.

Siyanürün altını çıkarmak için gerçekleştirilen kazı sürecinin son aşamasında kullanılacağını söyleyen McCluskey, şirketin çevreye sızıntı olmaması için gerekli tüm tedbirleri aldığını ifade ederek, madencilik faaliyetlerin su yataklarını etkilemeyeceğini de söyledi.

Kanadalı şirketten Kaz Dağları açıklaması! ile ilgili etiketler Çanakkale altın Siyanür Kaz Dağları
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.