Kanadalı doktor: Cinsel ilişki sırasında maske takın

Kanada'nın üst düzey halk sağlığı yetkilisi yaptığı açıklamada, "Kendinizi koronavirüse yakalanmaktan korumak için seks yaparken öpüşmeyi atlayın ve maske takın" uyarısında bulundu.

Kanadalı doktor Theresa Tam, COVID-19'u meni veya vajinal sıvıdan yakalama şansının çok düşük olduğunu, ancak yeni bir partnerle cinsel aktivitenin, özellikle öpüşürken virüse yakalanma riskini artırdığını söyledi.

Tam, "COVID-19 sırasında fiziksel yakınlığı içeren diğer aktiviteler gibi, enfekte olma ve virüsü yayma riskini en aza indirmek için yapabileceğiniz bazı şeyler var" dedi.

YÜZ YÜZE YAKINLIKTAN KAÇINMAK GEREKİYOR

Cinsel aktivitede bulunurken Tam, öpüşmeyi atlamanızı, yüz yüze yakınlıktan kaçınmanızı, ağzınızı ve burnunuzu kapatan bir maske takmanızı ve herhangi bir cinsel aktivite öncesinde kendinizi ve partnerinizi semptomlar açısından izlemenizi tavsiye etti.

Tam, "COVID-19 sırasında en düşük riskli cinsel aktivite, yalnız kendinizi ilgilendiriyor" diye ekledi.

ALKOL KULLANIMINA DİKKAT!

Tam ayrıca Kanadalılara prezervatif kullanmalarını, kendi CYBE durumunuzu ve partnerinizin durumunu bilmelerini ve güvenli kararlar almak için alkol kullanımını sınırlamalarını hatırlattı.

"CİNSEL SAĞLIK, GENEL SAĞLIĞIMIZIN ÖNEMLİ BİR PARÇASIDIR"

Tam, cinsel sağlığın genel sağlığın önemli bir parçası olduğunu vurgulayarak, "Bu önlemleri alarak ve üstlendiğimiz risklerin bilincinde kalarak, Kanadalılar, hepimizin COVID-19 içeren kaydettiğimiz ilerlemeyi korurken fiziksel yakınlığın tadını çıkarmanın yollarını bulabilirler" dedi.

Kanadalı doktor: Cinsel ilişki sırasında maske takın ile ilgili etiketler Kanada Koronavirüs Cinsel sağlık korona önlemi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.