Kanada'da Kovid-19'a karşı moral uçuşu yapan uçak evin üzerine düştü!

Kanada Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait bir hava akrobasisi jeti koronavirüs (Kovid-19) ile mücadeleye destek amacıyla yaptığı gösteri uçuşu sırasında bir evin üzerine düştü. Kazada kadın pilot hayatını kaybederken diğeri de ağır yaralandı.

Kanada'da yeni tip koronavirüs Kovid-19) salgını günlerinde halka moral vermek için şov düzenleyen Karkuşları 'Snowbirds' ekibinden bir uçak, Britanya Kolumbiyası eyaletinde bir evin üzerine düştü.

Uçağın üzerine çakıldığı evde yangın çıktı. Kazada pilot Jennifer Casey hayatını kaybederken, diğer pilot Richard MacDougall ise ağır yaralandı.

Düşen uçağın parçalarının Kamploops mahallesinde etrafa yayıldığı kaydedildi.

TRUDEAU: ÇOK ÜZGÜNÜM

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, pilot Casey'in hayatını kaybettiği kaza nedeni ile "çok üzgün" olduğunu açıkladı.

Trudeau, son iki haftadır Karkuşları'nın Kanadalıların moralini yükseltmek için gösteri uçuşları yaptığını belirtti.

Kanada Hava Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, "Üzülerek CF Snowbirds timinden bir kişi hayatını kaybetti ve bir kişi de ciddi biçimden yaralandı" denildi.

Yaralanan hava kuvvetleri mensubunun hayati tehlikesi olmadığı bildirildi.

Hayatını kaybeden Casey, Karkuşları'nın sözcülüğünü de yapıyordu.

Kanada'da Kovid-19'a karşı moral uçuşu yapan uçak evin üzerine düştü! ile ilgili etiketler Koronavirüs Kanada Pilot Hava Kuvvetleri snowbirds gösteri kraliyet
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.