Kanada Suudilere silah satmamanın yollarını arıyor

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Suudi Arabistan ile yaptıkları toplam 13 milyar dolar değerindeki silah anlaşmasını iptal edebilmek için çıkış yolu aradıklarını açıkladı.

Başbakan Trudeau, CTV'ye yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan ile imzalanan 13 milyar dolarlık anlaşma gereğince üretilen askeri zırhlı araçların ihracatını durdurabilmek için çare aradıklarını söyledi.

Anlaşma hükümlerinin, anlaşmayı iptal veya hükümleri ihlal eden tarafa ağır yükümlülükler getirdiğini hatırlatan Trudeau, “Bu araçları Suudi Arabistan'a ihraç etmemenin bir yolu olup olmadığını görmek için ihracat izinleri üzerinde uğraşıyoruz.” dedi.

1 MİLYAR DOLAR TAZMİNAT ÖDENMESİ GEREKİYOR
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinin ardından gündeme gelen silah anlaşması ile ilgili 23 Ekim’de konuşan Trudeau, bu anlaşmayı askıya alabileceklerini söylemiş ancak bugüne kadar bu yönde bir adım atılmamıştı.

Anlaşmaya göre Kanada’nın anlaşmayı iptal etmesi halinde Suudi Arabistan’a 1 milyar dolar tazminat ödemesi hükmü bulunduğu, hükümetin de bunu ödememek için yol aradığı kaydediliyor.

Trudeau Hükümeti, federal parlamento ve ülkedeki muhalif gruplarca, Suudilere silah satışı konusunda eleştiriliyor.

Kanada Suudilere silah satmamanın yollarını arıyor ile ilgili etiketler Kanada Suudi Arabistan silah satışı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.