Kanada, 'Güvenlik riski oluşturuyor' diyerek TikTok'u yasakladı

Kanada Hazine Kurulu Başkanı Mona Fortier, Kanada'da devlet tarafından verilen mobil cihazlarda TikTok kullanımının yasaklandığını açıkladı. Yapılan açıklamada Çin firmasına ait TikTok hakkında ''Gizlilik ve güvenlik açısından kabul edilemez düzeyde risk oluşturuyor'' denildi.

Kanada Hazine Kurulu Başkanı Mona Fortier, dün TikTok uygulamasının devlet tarafından verilen mobil cihazlarda kullanımının yasaklandığını duyurdu.

''KABUL EDİLEMEZ DÜZEYDE RİSK OLUŞTURUYOR''

Fortier, “28 Şubat 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere TikTok uygulaması devlet tarafından verilen mobil cihazlardan kaldırılacaktır. Bu cihazların kullanıcılarının gelecekte uygulamayı indirmeleri de engellenecektir. TikTok'un incelenmesinin ardından Kanada Bilişim Kurulu Başkanı (CIO), gizlilik ve güvenlik açısından kabul edilemez düzeyde risk oluşturduğuna karar vermiştir” açıklamasını yaptı.

'TİKTOK VERİ TOPLUYOR'

Fortier açıklamasında “Bir mobil cihazda, TikTok'un veri toplama yöntemleri telefonun içeriğine önemli ölçüde erişim sağlar. Bu uygulamayı kullanmanın riskleri açık olsa da bu noktada hükümet bilgilerinin tehlikeye atıldığına dair bir kanıtımız yok” ifadelerini kullandı.

Halkın kendi özel mobil cihazlarında uygulamayı kullanmalarının kişisel bir seçim olduğu ancak seçim yapmadan önce Kanadalıların riski anlamaları tavsiye edildi. ABD ve Avrupa Birliği ise Çin merkezli şirket ByteDance’in sahip olduğu TikTok’u devlete ait mobil cihazlarda kullanımını yasaklamıştı.  

Kanada, 'Güvenlik riski oluşturuyor' diyerek TikTok'u yasakladı ile ilgili etiketler TikTok
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.