Kanada Başbakanı "terör saldırısı" dedi! 4 Müslüman kaldırımda ezilmişti

Kanada'da önceki gün bir minibüsün sürücüsü kaldırımda yürüyen Müslüman bir aileyi ezmişti. 4 kişinin hayatını kaybettiği, bir çocuğun ağır yaralandığı kazada, İslamafobik saldırı şüphesi vardı. Kanada Başbakanı Justin Trudeau o olayı "terör saldırısı" olarak tanımladı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Ontario'da önceki gün aynı aileden 4 Müslüman'ın öldürüldüğü minibüslü saldırıyı "terör saldırısı" olarak tanımladı.

Trudeau, Kanada Parlamentosunun alt meclisi Avam Kamarasında yaptığı konuşmada, saldırı için, "Bu öldürme tesadüf değildi. Bu, topluluklarımızdan birinin kalbinde nefretle motive edilen bir terörist saldırıydı." diye konuştu. Pazar günü akşam gezmesine çıkan ailenin evine dönemediğini belirten Trudeau, "Hayatları acımasız, korkak ve küstahça bir şiddet eylemiyle alındı." ifadelerini kullandı.

Trudeau’nun bu akşam saldırının gerçekleştiği London şehrine giderek, kurbanlar için düzenlenecek anma programına katılacağı bildirildi.

Kanada Başbakanı "terör saldırısı" dedi! 4 Müslüman kaldırımda ezilmişti

Kanada'nın Ontario eyaletine bağlı London kentinde, 6 Haziran akşamı, aracını kaldırımdaki yayaların üzerine süren minibüs sürücüsü, biri 15 yaşında kız çocuğu olmak üzere aynı aileden 4 kişinin ölümüne ve 9 yaşındaki bir erkek çocuğunun da ağır yaralanmasına neden olmuştu.

Nathanial Veltman adlı 20 yaşındaki terörist, olay yerine 6 kilometre mesafedeki Cherryhill Bulvarı'nda yakalanarak gözaltına alınmıştı. London Polisi tarafından yapılan açıklamada, saldırının ailenin Müslüman olmasından dolayı yapıldığına inanıldığı açıklanmıştı. Veltman dün hakim karşısına çıkarılmış ve hakkında 4 cinayet ve bir cinayete teşebbüsten dava açıldığı bildirilmişti.

EMİNE ERDOĞAN'DAN KINAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kanada'da Müslümanlara yönelik saldırıyla ilgili olarak sosyal medyada şu mesajı paylaştı: "Kanada’da öldürülen müslüman kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, İslamofobik nefreti lanetliyorum. Uluslararası toplum, her türlü nefret ve ayrımcılık karşısında birlik olmalıdır."

Kanada Başbakanı "terör saldırısı" dedi! 4 Müslüman kaldırımda ezilmişti ile ilgili etiketler Kanada müslüman aile terör saldırısı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.