Kan şekeri neden düşer? Kan şekeri düşerse ne yapılır? Hangi besinler yenilir?

Hipoglisemi yani kan şekeri düştüğünde genellikle açlık, halsizlik ve göz kırpma gibi belirtiler görülür. Yaşam alışkanlıkları ve yapısal farklılıklardan dolayı kan şekerinin düşmesi başka etkiler gösterebilir. Şeker düşürücü ilaçların yanlış ve bilinçsiz kullanımı ve yanlış beslenme kan şekeri düşmesine neden olur. Peki, kan şekeri düştüğüne ne yapılır? Hangi besinler yenilir?

Kan şekeri birden çok neden bağlı olarak kendini gösteren ancak özellikle şeker hastalarının muzdarip olduğu bir hastalıktır. Vücudun halsizlik ve titreme gibi tepkiler verdiği hipoglisemi yani kan şekeri düşüklüğü bazı besinlerin tüketilmesi ile geçirilebileceği gibi bulanık göremeye başlama gibi tepkiler görülüyorsa derhal uzaman bir hekime başvurulması gerekir.

Moral bozukluğu, sinir ve karamsarlığın belirti olarak görüldüğü kan şekeri tedavisinde diyet ve sağlıklı beslenme gibi yollar kan şekeri düşüklüğünün tedavisinde önerilen durumlardır. 

KAN ŞEKERİ NEDEN OLUR?

Şeker düşürücü hapların doktor önerisi dışında fazla miktarda kullanılması bu soruna yol açabilir. İnsülini şırıngaya dikkatle çekmemek, insülini vücuda fazla miktarda uygulamak kan şekerini düşürebilir. Kullanılan ilaçlardan sonra diyet yemeklerinin vaktinde yenmemesi sonucu kan şekeri düşebilir. Bu yüzden ara öğünleri unutmamak gerekir. Yürümek, alışveriş yapmak, yük taşımak gibi hareket enerjisi harcanılan durumda da kan şekeri düşer. Uzun yolda otomobil kullanmak, aşırı fiziksel aktivite gerektiren ev işleri bunlara bir başka örnektir.

Kan şekeri neden düşer, nasıl anlaşılır? Kan şekeri düşerse ne yapılmalı?

KAN ŞEKERİ NEDEN DÜŞER?

Hipoglisemi yani kan şekeri düşüklüğü durumunda bazı belirtiler baş gösterir. Bu belirtiler kan şekerinin düşme hızına ve kan şekeri düzeyine bağlıdır. Örneğin; insülin hızlı bir kan şekeri düşürücü olduğu için belirtileri de hızlıdır. İşte o belirtiler:

Dalgınlık,
Bulantı,
Açlık,
Fenalık,
Ani gelen soğuk terlemeler,
Ellerde titreme,
İç titremesi,
Renk solukluğu görülebilmektedir.

KAN ŞEKERİ DÜŞERSE NE YAPILMALI? NE YEMELİ?

Kan şekeri düşen insan şekerli yiyecekler yiyerek hızlıca kan şekerini yükseltebilir. Eğer hafif belirtiler varsa:

Elma,
Kuru üzüm,
Reçel,
4-5 kesme şeker,
Şekerli içecekler,
Meyve suyu,
Şekerli bisküvi.

Kan şekeri neden düşer? Kan şekeri düşerse ne yapılır? Hangi besinler yenilir? ile ilgili etiketler sağlık kan şekeri neden düşer
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.