Kan donduran tecavüz davasında flaş karar!

Dünyanın gündemini sarsan ve ünlü film yapımcısı Harvey Weinstein'in asistanlarına ve çalışanlarına cinsel saldırıda bulunduğu iddiası ile yargılandığı davada karar açıklandı.

Dünyanın gündemine bomba gibi düşen ve mide bulandıran detayları ile tepki çeken tecavüz davasında karar açıklandı. Harvey Weinstein, bir kadın çalışanına karşı birinci derecede, diğer bir prodüksiyon şirketi çalışanı kadına karşı üçüncü derecede tecavüz suçunu işlemekten suçlu bulundu. New York Mahkemesi jürisi, sapık yapımcı Harvey Weinstein'in yargılandığı davada Weinstein'i, Miriam Haley ve Jessica Mann adlı iki kadına cinsel saldırıda bulunduğuna karar vererek ceza almasına hükmederken, üzerine atılı "ağır cinsel saldırı" suçlarında beraat kararı verdi.

Bunu kararı veren jüri üyeleri, Weinstein'ın da tanık savcıları Weinstein'ın, başka bir kurban olan Annabella Sciorra'ya tecavüz ettiği iddiaları için yeterli kanıt bulunmadığını söyledi.

DAVADA KAN DONDURAN İFADELER

New York'taki tecavüz davasından son dakik haberi geldi. Manhattan Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde karar duruşmasından önce görülen duruşmada gözyaşları içinde ifade veren mağdurlardan Annabella Sciorra, yaşadığı dehşetin detaylarını anlattı. New York'un Manhattan bölgesindeki dairesine gittikten sonra, yapımcı Weinstein'in onu yatak odasına götürdüğünü, yatağa yatmaya zorladığını ve direnmesine rağmen cinsel saldırıda bulduğunu söyledi.

İŞTE SUÇLARA GÖRE ALDIĞI CEZALAR:

Birinci suçlama: Ağır cinsel saldırı - BERAAT
İkinci suçlama: Miriam Haley'e karşı cinsel suç işlenmesi - SUÇLU
Üçüncü suçlama: Ağır cinsel saldırı - BERAAT
Dördüncü suçlama: Jessica Mann'a karşı birinci derecede tecavüz - BERAAT
Beşinci suçlama: Üçüncü derecede tecavüz - SUÇLU

Burada iki suç için verilen mahkumiyet kararı var. İkinci olarak, beş ila 25 yıl arasında hapis cezası karşılığı bulunan birinci derecede cezai cinsel eylem ve üçüncü derecede tecavüz suçundan da beş yıl daha hapis cezası alabilir.

TECAVÜZ ANINI ANLATIRKEN SÖZLERİNİ TAMAMLAYAMADI

Annabella Sciorra, "Sadece, onu kendimden uzaklaştırmaya çalışıyordum, engel olamadım ve üstüme çıkarak bana tecavüz etti" dedi ve sözlerini tamamlayamadan gözyaşlarına boğuldu. Bu ifadenin ardından mahkeme salonu buz kesti. Birçok cinsel taciz olayının şüphelisi olan yapımcı Weinstein'in saldırıda bulunduğu kadın oyuncular arasından, ilk defa bir mağdurun bu kadar ayrıntılı bir ifade verdiği belirtildi.

ABD'de görülen davada çok sayıda kadının "cinsel saldırı mağduru" olarak Weinstein'in aleyhinde ifade vermesi bekleniyor ancak dava, 2 kadının verdiği ifadelere dayanarak ortay çıkan suçlamalar üzerinden devam ediyordu.

İşlenen suçlar üzerinden çok fazla zaman geçtiği için birçoğunun ABD federal ve eyalet yasalarına göre cezai karşılığı bulunmuyor. Ancak durumun vahameti nedeniyle ve mağdurların çığlıklarına cevap verebilmek için mahkeme, önemli ifadeleri ve suçlamaları en ince ayrıntısına kadar dinleyerek, gerektiğinde araştırma kararı vermişti.

Kan donduran tecavüz davasında flaş karar! ile ilgili etiketler cinsel taciz Hollywood cinsel saldırı mahkeme yapımcı karar şuçlu beraat
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.