Kamu'kurumlarında mesai saatleri değişti mi? Yeni mesai saatleri ne?

Kamuda mesai saatleri değişti mi merak ediliyor. Mesai saatleriyle ilgili de açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu kurumlarında geçerli olan yeni mesai saatlerini paylaştı.

Kamuda mesai saatleri değişti mi sorusunun yanıtı haberimizde.

KAMUDA MESAİ SAATLERİ DEĞİŞTİ Mİ?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantının ilk ve en önemli konusunun yeni tip koronavirüs salgınındaki gelişmeler olduğunu belirtti.

Mesai saatleriyle ilgili de açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi;

Kalabalık caddelere, meydanlara girebilecek kişi sayısı yine Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararıyla sınırlanabilecektir. Umumi Hıfzıssıhha Kurullarının belirleyeceği zorunlu hizmetler dışındaki kamu kuruluşlarının mesai saatleri 10.00 ile 16.00 arası olarak uygulanabilecektir. 50 kişiden fazla çalışanı olan iş yerlerinde iş yeri hekiminin gözetiminde mevcut iş sağlığı ve güvenliği uzmanı veya belirlenen bir personel tarafından salgın tedbirlerinin uygulaması sıkı bir şekilde denetlenecektir. Bu hususlarla ilgili detaylar İçişleri Bakanlığının yayınlayacağı genelgede yer alacak ve salı akşamından itibaren uygulanmaya başlanacak."

Erdoğan, tedbirlerin salgının artışını önlediğine yönelik bilimsel tespitle alındığını belirterek, kararların hayırlara vesile olmasını diledi.

 

Kamu'kurumlarında mesai saatleri değişti mi? Yeni mesai saatleri ne? ile ilgili etiketler Kamu Denetçiliği Kurumu kamu mesai saatleri
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.