Kamuda taşıt alımına sınırlama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik Reform Paketi ile birlikte kamuda araç kiralanmasının da sınırlandırıldığını duyurdu. Konuşmasında tasarruf vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mahalli idarelerde mali disiplini güçlendirecek ve borç stoğunun artmasını engelleyecek düzenlemeler yapıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada Ekonomik Reform Paketi ile döner sermayeleri gözden geçirileceğini ve verimli olmayanların kapatılacağını, diğerlerinin ise kademeli şekilde merkezi yönetim bütçesine, Meclis kapsamına alınacağını kaydetti.

Böylece birlik ilkesinin güçledirileceğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamu idarelerinde tasarrufu yansıtacak önemli düzenlemeleri hayata geçiriyoruz. Kamuda araç kiralanması, temsil ve karşılama gibi konulara sınırlama getiriyoruz." dedi.

"BORÇ STOĞUNUN ARTMASINI ENGELLEYECEK DÜZENLEMELER YAPIYORUZ"

Kamu kurumlarının teşkilatlanmasının, yönetim verimliliği ve etkinliği çerçevesinde güçlendirileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mahalli idarelerde mali disiplini güçlendirecek ve borç stoğunun artmasını engelleyecek düzenlemeler yapıyoruz." ifadesini kullandı.

HER KURUŞ NEREYE HARCANDIYSA GÖRÜLECEK

Şeffaflığı artırmak gayesiyle bütçe sonuçlarını 3 ayda bir kamu maliyesi raporu ile paylaşıldığını belirten Erdoğan, "Her bir kuruş verginin nereye harcandığını görmesi için bunu temin ediyoruz." diye konuştu.

Kamuda taşıt alımına sınırlama ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Araç kamu
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.