Kamuda araç alımına 3 kriter

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik Reform Paketi ile birlikte kamuda araç alımı ve kiralanmasının da sınırlandırıldığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tasarruf vurgusunun ardından Kamu Görevlileri Etik Kurulu, savurganlığa yönelik bazı etik ihlal kararları aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik Reform Paketi ile döner sermayeleri gözden geçirileceğini ve verimli olmayanların kapatılacağını, diğerlerinin ise kademeli şekilde merkezi yönetim bütçesine, Meclis kapsamına alınacağını açıkladı.

Böylece birlik ilkesinin güçledirileceğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamu idarelerinde tasarrufu yansıtacak önemli düzenlemeleri hayata geçiriyoruz. Kamuda araç kiralanması, temsil ve karşılama gibi konulara sınırlama getiriyoruz." dedi.

ETİK İHLAL KARARLARI ALINDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından Kamu Görevlileri Etik Kurulu, savurganlığa yönelik bazı etik ihlal kararları aldı.

3 KRİTER BELİRLENDİ

Buna göre, kamuda harcamaların kontrol altında tutulması için taşıt alımı ve kiralanmasında ‘düşük maliyet’, ‘zorunlu ihtiyaç’ ve ‘yerli üretim’ kriterleri öne çıkacak.

25 KEZ İHLAL EDİLDİĞİ BELİRLENDİ 

Kamu Görevlileri Etik Kurulu, 2020 yılında ‘Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri’ arasında yer alan ‘savurganlıktan kaçınma’ ilkesinin 25 kez ihlal edildiğini belirledi.

Kurul, söz konusu kararlarında kamu binalarının, taşıtlarının, mallarının kullanımında israf ve savurganlıktan kaçınılmadığına hükmetti.

Kurul aynı zamanda kaynakların kamusal amaçlar ve hizmet gerekleri dışında kullanılmasını yasaklayan ilkenin de yine aynı dönemde 21 kez ihlal edildiğine karar verdi.

Kamuda araç alımına 3 kriter ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Araç kamu tasarruf
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.