Kamu kuruluşlarına kritik hantallık uyarısı...

Kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan başvuruların süratli sonuçlandırılmasına yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı genelge Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamu hizmetlerinde hantallığın ortadan kaldırılması gerektiğinin vurgulandığı genelgede şu ifadelere yer verildi;

''Kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinde sorun çözen, çözüm üreten, sonuç ve vatandaş odaklı devlet anlayışı ile bürokrasinin azaltılmaı Cumhurbaşlanlığı Hükümet Sistemi'nin öncelikli hedeflerindendir. Kamu hizmetlerinde hantallığa sebebiyet veren hususların ortadan kaldırılması, milletimize hizmetlerin süratli ve en iyi şekilde sunulması, devlet ve millet bütünleşmesini zedeleyen davranışlardan kaçınılması gerekmektedir.

Bu itibarla, kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan tüm başvurularda, talebin sonuçlandırılması başka bir idari makamın görev alanında kalsa dahi, başvurular anında incelenerek takip edilecek, talebin ilk başvuru yerinde neticelendirilmesine özen gösterilecek, başvuru sahibine yapılan işlemler hakkında gecikmeksizin nihai ve kesin bilgi verilecek, başvuruların süratli ve doğru sonuçlandırılması amacıyla gerekli tüm tedbirler alınacaktır. Bilgilerini ve gereğini rica ederim.''

Kamu kuruluşlarına kritik hantallık uyarısı... ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan genelge kamu kuruluşları
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.