Kamu işçileri ne kadar zam alacak? 2019-2020 teklifi...

Kamu işçileri ne kadar zam alacak? 2019-2020'deki ücret zammının belirleneceği Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin ikincisi bugün saat 15:00'da yapılacak. Kamu işçileri ise ne kadar zam yapılacağını büyük bir heyecanla bekliyor. Peki Kamu işçileri ne kadar zam alacak? Detaylar haberimizde...

Kamu işçileri ne kadar zam alacak? Bugün Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde toplantı gerçekleştirilecek. Toplantıda hükümetin kamu işçisine yönelik zam teklifini sunması bekleniyor. Peki 2019-2020 kamu işçileri ne kadar zam alacak? Merak edilen detaylar haberimizde...

Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bugün saat 15.00'te Türk-İş heyetini davet ederek kamu işçileri için zam teklifini açıklayacak.

TÜRK İŞ Başkanı Ergün Atalay, işçilerin zam teklifini İstanbul seçiminden önce Bakan Selçuk’a sunmuştu. TÜRK İŞ, en düşük brüt çıplak ücretin 3 bin 500 liraya çıkartılıp, 300 lira seyyanen zam yapılmasını istedi.

TÜRK İŞ, çekme ve iyileştirmenin ardından birinci yıl ilk altı ay yüzde 15, sonraki 1.5 yıl boyunca da altı ayda bir enflasyon + yüzde 3 refah payı talep etti.

HAK İŞ ise en düşük brüt ücretin 4 bin 250 liraya yükseltilip, 360 lira iyileştirme yapılmasını, birinci altı ay yüzde 15, sonraki altışar aylık dönemlerde de enflasyon artı yüzde 5 refah payı istedi.

Kamu işçileri ne kadar zam alacak? 2019-2020 teklifi... ile ilgili etiketler Zehra Zümrüt Selçuk zam
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.