Kamu bankalarından kredi hamlesi!

Kamu bankaları ilave istihdam sağlama potansiyeli olan firmalara uzun vadeli işletme kredisi kullandırılmasına yönelik dört yeni ürünü hayata geçirdi.

Üç kamu bankası istihdam odaklı işletme kredisinin ayrıntılarını duyurdu. 

İşte detaylar;

- 10 çalışanı olan ve 3 ay içinde en az 5 kişi ilave istihdam artışı taahhüt eden işletmeler, istihdam kredisinden yararlanabilecek.

- İşletmelere 2 yıla kadar anapara ödemesiz, 5 yıl vadeli kredi sağlanacak.

- İlave istihdam başına kredi tutarı imalat sanayide tekstil ve konfeksiyon için 100 bin TL, diğer imalat sanayi sektörleri için 200 bin TL olacak.

- Hizmet sektöründe ilave istihdam başına kredi tutarı 5 bin-100 bin TL arasında değişecek.

BAKAN ALBAYRAK DUYURMUŞTU

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bugün Malatya'da yaptığı konuşmasında "İstihdam odaklı kredi paketini devreye alacağız. İşsizlikle mücadeleye destek için adımlar atıyoruz. Kamu bankaları istihdam odaklı 4 yeni ürünü hizmete alacak. Kamu bankaları kurumsal ticari krediler için 1 kasım itibarıyla reyting oranlarına göre yüzde 11-13,5 aralığında kurumsal kredi faiz politikası uygulayacak. Sınırlarımızda kurulmaya çalışılan terör devletinin tepesine çelik yumruğu indirdik. Artık finansal kaynaklarımızı ithalatı desteklemek için kullanmayacağız. Türkiye'ye güvenenler kazandı, güvenmeyenler kaybetti." demişti.

Kamu bankalarından kredi hamlesi! ile ilgili etiketler Malatya Berat Albayrak kredi Hazine ve Maliye Bakanı kamu bankaları
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.