Kalp ağrısı nasıl geçer? Ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler!

Günlük yaşamı etkileyen ağrılardan biri olan kalp ağrısı birçok kişinin sıkça karşılaştığı problemler arasında yer alır. Göğüs ağrısı her zaman önemsenmesi gereken bir durumdur. Çoğu kişi kalp ağrısına hangi yöntemlerin iyi geleceğini merakla araştırmaya başladı. Peki, Kalp ağrısı nasıl geçer? Ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

Kalbi besleyen damarların daralması veya tıkanması sebebiyle kalp yeterince oksijen alamaz ve bu noktada kalp ağrısı meydana gelir. Günlük hayatta çoğu kişinin şikayetçi olduğu kalp ağrısının nedenleri araştırılmaya devam ediliyor. Peki, Kalp ağrısı nasıl geçer? Ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

Kalp ağrısı nasıl geçer? Ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler!

KALP AĞRISI NASIL GEÇER?

Kalp ve göğüs bölgesinde yaşanan ağrılar akla ilk olarak kalp krizini getirmekle birlikte bu ağrılar farklı nedenlere bağlı olarak görülebilmektedir. ABD'de yapılan bir araştırmaya göre göğüs ağrısı yaşayanların yaklaşık %25'inde ağrıların kalbe bağlı olmadığı belirlenmiştir. Kaburga incinmeleri, göğüs bölgesinde bulunan sinir sıkışmaları, akciğer hastalıkları, yemek borusu sorunları ve kas problemleri kalp bölgesi ağrısının kalbe bağlı olmayan diğer nedenleri arasındadır. Bir takım küçük uygulamalar kalp ağrısına o an iyi gelebilir, fakat bunlar kalp ağrılarını kesin olarak tümüyle ortadan kaldırmaz. Örneğin, kalp ağrısı hissediyorsanız yaptığınız aktiviteyi vakit geçirmeden kesip dinlenmelisiniz. Maruz kaldığınız bir durumdan dolayı stres yaşıyorsanız stresi ortadan kaldırmak için rahatlamaya çalışmalısınız. Stresle başa çıkmak için sakince nefes almalı, göğüs bölgesine masaj yapmalı, su içmeli ve ağrının geçmesini beklemelisiniz.

EVDE DOĞAL YÖNTEMLER!

Domates: Kalp hastalıklarına karşı etkili domates içerdiği likopen sayesinde vücudu kalp hastalıklarına karşı korur.
Elma: Günde bir elma yemek kalp ve dolaşım sorunlarına karşı etkili
Enginar: Damar sertliği ve kalp hastalıklarını önler.
Brokoli: Dolaşım hastalıklarına faydalıdır.
Çamfıstığı: Kalp hastalıklarında da faydalıdır.
Hurma: İsrailli bilim adamları hurma kalp ve damar hastalıklarından korunmak için önerilen elmadan daha etkili olduğunu açıkladılar.
Ispanak: Kalp hastalıklarına karşı etkili
Soğan ve sarımsak: Yüksek tansiyon ve kalp hastalığı riskini azaltır. Soğan içerdiği kimyasal maddelerle kalbimizi güçlendiriyor ve alerjik reaksiyonları engelliyor. Newcastle'da yapılan araştırmalar, düzenli bir şekilde soğan yiyenlerin damarlarının tıkanma riskinin azaldığını gösteriyor.
Zeytinyağı: Barcelona'da yapılan Kardiyoloji Kongresi'ndeki bir sunumda özellikle sızma zeytinyağının kalp - damar sistemine çok faydalı olduğu açıklanmıştır.

 

 

Kalp ağrısı nasıl geçer? Ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler! ile ilgili etiketler Kalp Krizi hastalık 2019 Kalp Sağlığı Kalp ritim bozukluğu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.