Kalorisi en az olan yiyecekler nelerdir?

Formuna dikkat etmek isteyen vatandaşlarımız yiyecekleri besinlerin kalori değerlerine özellikle dikkat ederler. Başı kilolarla dertte olanlar ya da başı kilolarla derde girsin istemeyenler özellikle kalori değerleri üzerine araştırma yaparlar. Örnek vermek gerekirse, tatlandırılmamış yeşil çayda bol miktarda antioksidan bulunuyor. Bu ise birçok kanser riskini azaltıyor. Çalışmalara göre, günde 2-4 fincan tatlandırılmamış yeşil çay fazladan 50 kalori anlamına geliyor. Diğer önemli bir besin ise; teredir. Bunun dışında ıspanak ve kereviz sapı çok önemlidir. Kilo almamak için ne yenmeli? Peki, kalorisi en az olan yiyecekler nelerdir? Biz de bu sorunun cevabını sizler için derledik...

Kalorisi en az olan yiyecekler nelerdir? Kilolarına dikkat eden vatandaşlarımız besinlerin kalori değelerini dikkatle araştırıyor. Biz de bu sebeple kalorisi az olan yiyecekleri vatandaşlarımız için derledik... Örnek vermek gerekirse, ıspanaktan 15 tabak yerseniz ancak 100 kalori alırsınız. Ayrıca K vitamini bakımından zengin olan ıspanakta kalsiyum, fosfor, potasyum, çinko, selenyum da bulunuyor. Rutgers Üniversitesi'nde görevli araştırmacılara göre, ıspanak kas dokularının kendisini daha hızlı tamir etmelerine izin veren bir hormon da içeriyor.. Diğer önemli bir besin ise; teredir. Bunun dışında ıspanak ve kereviz sapı çok önemlidir. Peki, kalorisi en az olan yiyecekler nelerdir? Kilo almamak için ne yenmeli? Biz de bu sorunun cevabını sizler için derledik...

kalori

KALORİSİ EN AZ OLAN YİYECEKLER NELERDİR?

Çilek: Antioksidanla dolu olan çilek, sizi kansere, hafıza kaybına karşı koruyor. Ayrıca çilekte bulunan C vitamini bağışıklık sisteminizi destekliyor. 450 gram çilekte yarım kase vanilyalı dondurmadaki kadar kalori bulunuyor.

Derede yaşayan pisipisi balığı: Bu beyaz balığın kalorisi azdır. 20 gram protein bulunan balığın bir porsiyonu, günlük selenyum ve B12 vitamini ihtiyacınızın yarısını karşılar. Ayrıca bu balık türü, 286 gram Omega-3 yağ asidi içeriyor. Ayrıca bu balık birçok balıktan daha ucuzdur.

Brokoli: Kanserle savaşmaya yardımcı olan bu sebze 3 gram protein içeriyor. Bir kase yediğiniz takdirde manganezin, potasyumun, fosforun, magnezyumun ve demirin yanında bol miktarda da kalsiyum içeriyor. Ayrıca brokoli A, C ve K vitaminleri açısından da zengindir.

domates

Domates: İyi bir likopen kaynağı olan domates, prostat kanserine karşı koruyucudur ve ultraviyole ışınlarının neden olduğu cildi yaşlandıran serbest radikalleri temizlemeye yardım eder. Domatesi pişirmek likopen seviyesini yoğunlaştırır, bu nedenle domates sosu, salçası ve hatta ketçap da hastalıklara karşı koruma sağlar.

Erik: Kalori bakımından en düşük seviyede olan erik şeftali, kayısı ve nektarindeki kalori miktarının yarısı kadar kalori içerir. Biraz lif ile A,C ve K vitaminlerinin yanında erikte antioksidanlar da vardır.

Kuşkonmaz: Yaklaşık 900 gram kuşkonmaz 200 kalorinin altındadır. bu sebzenin her porsiyonu kemikleri koruyan K vitamini ve kalp hastalığını engelleyen, obezite riskinizi azaltan folat ile doludur.

karnabahar

Karnabahar: Bu sebze prostat kanserlerine karşı koruma sağlayan "isothiocyanates" isimli madde bulunuyor. Savunma sisteminizi daha da güçlendirmek için zerdeçal ile karnabaharı bir arada kullanın.

Lahana: Yaklaşık 150 gramında 35 kalori bulunan lahana, serbest radikalleri zarar hale getiren enzimlerin üretimini artıran sulforafan isimli molekül içeriyor. Stanford Üniversitesi'nde görevli bilim adamlarına göre, bu molekül kanserle savaşan enzimlerin seviyesini artırıyor.

Yıldız meyvesi: Malezya'da yetişen ve tatlı olan bu egzotik Asya meyvesinde çok az kalori var. C vitamini bakımından da zengin olan bu meyve 3 gram lif içeriyor. Ayrıca bu meyve iyi bir polifenol (kardiyovasküler iltihapla savaşan bir antioksidan) kaynağıdır.

kArmAzA_tuyrp

Kırmızı turp: Bu küçük ve acımsı sebze iyi bir atıştırmalıktır. 6 kase kırmızı turpta ise 28 gramlık patates cipsinden daha az kalori vardır. C vitamini de içeren bu sebze sindirim sürecinizin kolaylaştırmaya yardım ediyor.

Kara yaz kabağı: Bu sebzeden bir kase yemeniz halinde günlük C vitamini ihtiyacınızın üçte birini karşılayabilirsiniz. Ayrıca sebzede bağışıklık ve sinir sistemi fonksiyonunuzun etkili çalışmasına yardım eden B6 vitamini ile biraz da protein bulunuyor.

Mantar: Küçük mantarlar sadece 2 kalori içeriyor. Doğadaki mantarlar ise "ergothioneine" isimli antioksidanlar bakımından zengindir. Beyaz küçük mantarları dilimleyip ve soteleyip pizzaya, makarnaya veya tavuğunuzun içine koyabilirsiniz.

Çin lahanası: Bir kase Çin lahanası potansiyel bir vitamin kokteylidir. Sebze folik asit, demir, beta-karoten ve potasyum yanında bol miktarda indol olarak bilinen kanserle savaşan nitrojen bileşenleri içeriyor.

Brokoli filizleri: Bu sebzenin yaklaşık 450 gramında 100 kalori bulunuyor. Yaklaşık 7 kalorilik bir porsiyon sizin bir günlük K vitamini ihtiyacınızı karşılayacaktır. Ayrıca brokoli filizlerinde A ve C vitamini, kalsiyum, fosfat ile ıspanaktaki kadar demir ve protein bulunuyor.

semizotu

Semizotu: Bazı ülkelerde sebze bazılarında ise şifalı ot olarak bilinen semizotunda çok fazla miktarda Omega-3 yağ asidi vardır. Ayrıca bilim adamları bu bitkinin diğer sebze ya da meyvelerden 10-20 kat daha fazla melatonin (kanser gelişimini durduran antioksidan) içerdiğini açıkladılar. Semizotunu pişirerek ya da salatalarınızda çiğ olarak tüketebilirsiniz.

Yeşil dolmalık biber: Yaklaşık 2 tane yeşil dolmalık biberde bir portakalın içerdiğinden daha fazla C vitamini bulunuyor. Fakat portakaldaki kalorinin ise üçte biri yeşil biberde var. Ayrıca yeşil dolmalık biber, kırmızı, sarı ve turuncu biberden daha ucuz. Ayrıca bol miktarda lif, biraz protein ve biraz da A vitamini içeriyor.

Köy peyniri: Süt ürünleri arasında en düşük kolesterole sahip olan köy peyniri bol miktarda protein içeriyor. Ancak köy peynirinin günlük tüketmeniz gereken tuz miktarının yüzde 20'sini içeriyor. Bu nedenle az tuzlu olanını tercih edin.

pazA

Pazı: Önemli miktarda 16 tane vitamin bulunuyor. Pazı sayesinde kemiklerinizi güçlendirmek için günlük gerekli olan K vitaminin 3 katını alabilirsiniz. Araştırmalara göre, pazı zihin keskinliğini artırıyor.

Ispanak: Temel Reis'in en sevdiği yemekten 15 tabak yerseniz ancak 100 kalori alırsınız. Ayrıca K vitamini bakımından zengin olan ıspanakta kalsiyum, fosfor, potasyum, çinko, selenyum da bulunuyor. Rutgers Üniversitesi'nde görevli araştırmacılara göre, ıspanak kas dokularının kendisini daha hızlı tamir etmelerine izin veren bir hormon da içeriyor.

Kalorisi en az olan yiyecekler nelerdir? ile ilgili etiketler kalori yiyecek nelerdir en az
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.