Kalleş Ermenistan'ın planı ortaya çıktı

Kelbecer’de 2 Azerbaycanlı gazeteci ve bir köylünün ölümü ile 4 kişinin yaralandığı mayın patlamasının detayları belli oldu. Karabağ’ı 30 yıl önce işgal eden Ermenistan'ın, Kelbecer'den birliklerini çekerken döşediği mayınların kurbanı oldukları ortaya çıktı. Mayın patlaması sonucu Ermenistan büyük tepki gösteren Azerbaycan, sivillerin görevlerini yerine getirirken mayın patlaması sonucu hayatlarını kaybetmesinin sorumlusu Ermenistan’dır.” açıklamasını yaptı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

İşgal ettiği Dağlık Karabağ’da,sadece 44 gün dayanan ve perişan halde geri çekilen Ermenistan’ın, insanlık dışı uygulaması ortaya çıktı.

Kalleş Ermenistan'ın planı ortaya çıktı

ERMENİSTAN İNSANLIK SUÇU İŞLİYOR

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, bugün Kelbecer'de basın mensuplarının mayın patlaması sonucu yaşamını yitirmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Azerbaycan Başsavcılığı ve İçişleri Bakanlığı'nın ortak duyurusuna göre, 4 Haziran 2021 sabahı Kelbecer ilinin Susuzluk köyü istikametinde bulunan çekim ekibinin bulunduğu aracın seyir halindeyken, tank aleyhine mayının üzerinden geçtiği ve mayının patlaması sonucu iki gazeteci, Azerbaycan Devlet Televizyonu kameramanı Sirac Abışov ile Azerbaycan Devlet Haber Ajansı muhabiri Muharrem İbrahimov ve Susuzluk köyünden Arif Aliyev isimli kişinin hayatını kaybettiği, dört kişinin yaralandığı” belirtildi.

Kalleş Ermenistan'ın planı ortaya çıktı - Resim : 2


AZERBAYCAN’A MAYINLARIN HARİTASINI VERMİYOR

Azerbaycan tarafının, Ermenistan’ın 1949 Cenevre Sözleşmeleri de dahil olmak üzere uluslararası insani hukuku ağır şekilde ihlal ederek Azerbaycan topraklarına kasten büyük çapta mayın döşemesi konusunu sürekli uluslararası alanda gündeme getirdiği vurgulanan açıklamada şöyle denildi:

“Kelbecer'de yaşanan olay, bir kez daha bu bölgedeki mayınların, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin karşı taarruz operasyonundan sonra zorla geri çekilme aşamasında, Ermenistan tarafından kasıtlı olarak döşendiğini göstermektedir. Amaç, Azerbaycan tarafına mümkün olduğunca çok zarar vermek ve evlerine dönecek sivillere engeller yaratmaktır.

Ermenistan silahlı kuvvetlerine bağlı bir grubun bir süre önce Kelbecer istikametinde Azerbaycan topraklarına girerek, bölgede yollara mayın döşenmesine yönelik provokasyon girişiminde bulunurken alıkonulduğunu hatırlatmakta yarar var. Bu, Ermenistan tarafının hem asker hem de siviller için ciddi tehdit oluşturmaya devam ettiğini ve böylece bölgede durumun gerginleşmesine hizmet ettiğini bir kez daha göstermektedir. Ermenistan'ın bu davranışı, bölgede barış, güvenlik ve işbirliğinin gerçekleşmesi yönünde büyük bir engel olmaya devam ediyor.Azerbaycanlı sivillerin görevlerini yerine getirirken mayın patlaması sonucu hayatlarını kaybetmesinin sorumlusu Ermenistan’dır.”

Kalleş Ermenistan'ın planı ortaya çıktı - Resim : 3


AZERBAYCAN ULUSLARARASI HUKUKA BAŞVURMAYA HAZIRLANIYOR

Azerbaycan’da büyük üzüntü yaratan olay sonrası, Azerbaycan’ın meydana gelen mayın patlaması ile ilgili uluslararası hukuka başvurmaya hazırlandığı ifade edildi. Açıklamada,”Uluslararası toplumu, Ermenistan'ın uluslararası yükümlülüklerini büyük ölçüde ihlal etmesine, aynı zamanda kasıtlı olarak mayın döşeme politikasına göz yummamaya ve Ermenistan'dan uluslararası hukuk çerçevesinde üstlendiği yükümlülüklerini yerine getirmesini talep etmeye çağırıyoruz.Azerbaycan kendi adına, barış ve güvenliği sağlamak için yasal önlemler de dahil olmak üzere gerekli bütün tedbirleri alacaktır.” denildi.

Kalleş Ermenistan'ın planı ortaya çıktı - Resim : 4


CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI HACIYEV’DEN ÇAĞRI!

Öte yandan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Azerbaycan Devlet Televizyonu ve AzerTac Haber Ajansı basın mensupları, Ermenistan'ın Kelbecer'den birliklerini çekerken döşediği mayınların kurbanı oldu. Uluslararası kurumları bu olayı kınamaya ve dayanışma sergilemeye çağırıyoruz.Sirac Abışov ve Muharrem İbrahimov, ruhunuz şad olsun. Allah rahmet eylesin!" ifadelerini kullandı.

Kalleş Ermenistan'ın planı ortaya çıktı ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan mayın

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.