Kalkan Göleti'ndeki su seviyesi en yüksek duruma geldi

Kütahya bölgesi genelinde gölet ve barajlardaki suların azalmasına rağmen, Simav’ın Şenköy yakınlarındaki Kalkan Göleti'nin suyu doldu taştı.

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Kalkan köyünün tarım arazilerini sulayan göletin su seviyesinin son yağışlarla birlikte yüzde 100 dolu olduğu görüldü. Özellikle amatör balıkçıların uğrak yeri olan göletteki su seviyesinin, çiftçilerin bilinçli sulama yapmasıyla doluluğunu koruduğu belirtiliyor.

Kalkan Göleti'ndeki su seviyesi en yüksek duruma geldi

Kalkan Köyü Muhtarı İsmail Ayan, çiftçilerin suyu düzenli kullandıklarını belirtti. Muhtar Aya, “Tarım arazilerinde suyumuz yeterli olup, barajımızdaki su seviyesi en yüksek durumdadır” dedi.

Kalkan Göleti'ndeki su seviyesi en yüksek duruma geldi

Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner de, çiftçilere yönelik düzenli su kullanımı bilinçlendirme toplantılarından olumlu sonuçlar aldıklarını ifade etti. Bütüner, “Bu göletimizdeki su seviyesinin yüksek olması bizleri de memnun etmiştir. Kalkan köyü arazilerinin 6 bin dekara yakın olması sebebiyle, suyun gelecekte yeterli olmayacağı anlaşılmış ve yeni bir gölet yapımı kararında ihale aşamasına gelinmiştir. Tarımda üretimin artırılması için yeni göletin yapımı önemlidir” diye konuştu.


Kalkan Göleti'ndeki su seviyesi en yüksek duruma geldi ile ilgili etiketler Kütahya Kalkan Göleti

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.