Kalın: Modern barbarlık budur!

Avustralya askerlerinin Afganistan'da kanunsuz şekilde 39 sivili öldürmesine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan çok sert tepki geldi. Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Kalın, "Modern barbarlık budur" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Avustralya’ya sivil tutsakların öldürüldüğünün ortaya çıkmasının ardından tepki gösterdi.

Avustralya hükümetinin konuyla ilgili başlattığı soruşturmanın ardından Savunma Kuvvetleri Genel Müfettişiliği'nin (IGADF) hazırladığı raporda, 2005 ile 2016 yılları arasında Afganistan'da görevli Avustralya askerlerinin 39 silahsız sivilin tutuklandıktan sonra öldürüldüğü açıklandı.

"MODERN BARBARLIK BUDUR"

Açıklanan rapora ilişkin sosyal medya hesabı Twitter'dan konuyla ilgili paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Modern barbarlık budur: Avustralya ordusuna mensup acemi askerleri adam öldürmeye alıştırmak için Afganistan'da 39 tutsak sivilin kasten öldürüldüğü anlaşılmıştır" ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.

 

Kalın: Modern barbarlık budur! ile ilgili etiketler İbrahim Kalın Avustralya göçmen cumhurbaşkanlığı sözcüsü afgan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.