Kaleşnikof'tan akıllı telefonlara uyumlu tüfek

Rus silah devi Kaleşnikof, akıllı telefonlara uyumlu MP-155 Ultima adlı tüfeğini piyasaya sürmek için son hazırlıkları yapıyor. Firmanın namlusu 71 santimetre uzunluğunda olan akıllı tüfeği 2021'de piyasaya sürmesi bekleniyor. Tüfek, ilk kez Moskova'daki Army 2020 fuarında görücüye çıkmıştı.

Rus silah üreticisi Kalaşnikof Concern, yeni silahı MP-155 Ultima'yı piyasaya sürmek için hazırlıklarına devam ediyor.

Akıllı telefonlarla uyumlu olan ve kullanımı sırasındaki tüm bilgileri Wi-Fi ya da Bluetooth ile bağlı olduğu telefona ileten silahın 2021'de piyasaya sürülmesi hedefleniyor.

Kaleşnikof'tan akıllı telefonlara uyumlu tüfek

MOSKOVA'DA GÖRÜCÜYE ÇIKMIŞTI

Ağustos sonunda Moskova civarında düzenlenen Army 2020 savunma fuarında ilk kez görücüye çıkan akıllı tüfeğin dipçiğinde gömülü elektronik beyin, namlusunda da kamera bulunuyor. Video oyunlarındaki silahlara benzeyen tüfekte Wi-Fi, Bluetooth ve kronometre gibi özellikler yer alıyor.

Şirket, yaptığı açıklamada tüfeğin "silah dünyasına girmek isteyen yeni kullanıcılar için tasarlanmış, zarif ve modaya uygun" olduğu ifade edildi. Moskova yönetimine bağlı haber sitesi Russia Beyond yaptığı haberde silahın üzerindeki ekranların dikkat dağıtarak amatörler dışında herkesi rahatsız edeceğini iddia etti.

Pek çok dilde yayın yapan site, MP-155 Ultima'yla ilgili şu görüşe de yer verdi:

"Bu akıllı silah, küçük silahlar teknolojisinin geleceğine yönelik ilk adım mahiyetinde. Taramalı tüfeğe bağlı bir bilgisayarın savaş sahasındaki durumu analiz ederek düşmana nişan alacağı ve askere ateş açıp açmama kararını vereceği günler çok uzak değil."

Daha çok haftasonu doğaya çıkarak rahatlamak isteyenlere yönelik tasarlandığı ifade edilen silahın şimdilik böyle bir özelliği olmadığı da haberde belirtiliyor.

Kaleşnikof'tan akıllı telefonlara uyumlu tüfek - Resim : 2

FİYATI 10 BİN 500 LİRA OLACAK

2021'in ilk ayında satışa sunulacağı ileri sürülen akıllı silahın fiyatının ise 1400 ABD Doları (yaklaşık 10 bin 500 Türk lirası) olmasının beklendiği ifade ediliyor.

Silah, kamerasıyla kaydettiği görüntüleri eşzamanlı olarak akıllı telefona gönderiyor. Ayrıca nasıl ateş edildiği ve kaç hedefin vurulduğuyla ilgili bilgileri de eş zamanlı olarak aktarıyor.

GPS ve pusula özelliği sayesinde silah ve tabiki kullanıcısının nerede olduğu görülebilirken, MP-155 Ultima'nın şarjı için üzerinde bir de USB girişi bulunuyor.

Kaleşnikof'tan akıllı telefonlara uyumlu tüfek ile ilgili etiketler kaleşnikof akıllı tüfek wifi Bluetooth
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.