Kalça ağrısı neden olur? Kalça ağrıları için ne uygulanır? Nasıl geçer?

Kalça ağrısı da diğer tüm ağrılar gibi hayatı ve gündelik hayatımızı zorlaştırır. Vücutta en çok kullanılan kemik olması kalça kemiğinin ağrılara daha açık olması anlamına gelir. Genel olarak vücutta bir ağrı olduğunda ise hepimiz ağrının nereden kaynaklandığını ve nasıl tedavi edeceğimizi araştırırız. Peki sağ, saol kalça neden ağrır? Tedavisi nasıldır?

Kalça ağrısı neden olur? Genellikle ters yapılan hareket sonucu ağrıyan kalçaların ağrısına ne uygulanır? Yanlış egzersizler ya da kalça bölgesine uygulanan aşırı yüklenme kalçaların ağrısına neden olabilir. 

Özellikle ayakta dururken ya da hareket halinde iken kendisini hissetiren kalça ağrısı günümüzde en çok artış gösteren rahatsızlıklardan biridir.

KALÇA AĞRISI NEDEN OLUR?

Burkulma oluşması,

Düşme sonucunda kalçanın hasar alması veya başka bir nedenden dolayı olan yaralanma,

Eklemde iltihap oluşumu,

Kasık bölgesindeki fıtık,

Kalçada kırıklar ve çatlaklar,

Eklem zarındaki iltihaplanma,

Kemiklerde yayılan kanser durumu, kalça kemiği ağrısının bazı nedenleri olarak gösterilebilir.

Hangi nedenden kaynaklandığını tam olarak öğrenilmesi için gerekli tüm tetkiklerin yapılması gerekir.

Kalça Kemiği Ağrısı Nasıl Geçer?

Kalça ağrısını geçirmek için bazı tedavi yöntemleri uygulanabilir. Ancak bunun önceliğinde gereken tetkik yapılmalı ve sorunun neden kaynaklandığı öğrenilmelidir. Sonrasında kalça kemiği ağrısını geçirmek için bazı yöntemlere başvurulabilir.

Kalça Kemiği Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer? Sağ Ve Sol Kalça Kemiği Ağrısı Neyin Habercisi?

Bunlar genellikle egzersiz şeklinde gerçekleşir. Aynı şekilde kalça kemiğinin olduğu yerlere fazla yüklenmemesi de kalça kemiği ağrısını geçirmek için başvurulabilecek diğer yöntemdir. Bu yöntemlerin tümünün uzmanlar tarafından tavsiye edildikten sonra uygulanması gerekir.

Sağ ve Sol Kalça Kemiği Ağırı Neyin Habercisi?

Sağ veya sol bölgede oluşan kalça kemiği ağrısı arasında önemli farklılıklar bulunmamaktadır. Ancak bu iki bölgede meydana gelen kalça kemiği ağrısı önemli rahatsızlıkların habercisi olabilir. Örneğin, çeşitli kemik rahatsızlıkları, kanser gibi durumların habercisi olabilir. Bundan dolayı mutlaka gereken önem verilerek uzman doktora başvurulmalı ve gereken işlemler yaptırılmalıdır.

 

 

Kalça ağrısı neden olur? Kalça ağrıları için ne uygulanır? Nasıl geçer? ile ilgili etiketler sağlık kalça ağrısı neden olur kalça ağrısı nasıl geçer
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.