Kalburabastı nasıl yapılır? İşte en güzel Kalburabastı tarifi!

Hamur, ceviz ve şerbetin muhteşem uyumuyla çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan kalburabastı tarifi büyük bir merakla araştırılıyor. İşte, kalburabastı tarifi! Kalburabastı nasıl yapılır? Ayrıntılar haberimizde...

Kalburabastı, son dönemin en popüler lezzetleri arasında yer alıyor. Türk mutfağının ağır sayılabilecek, bu sebeple dikkatli tüketilmesi gereken tatlıları arasında yer alan kalburabastının evde nasıl yapılabileceği büyük bir heyecanla araştırılıyor. Peki, kalburabastı nasıl yapılır? İşte kalburabastı tarifi! Ayrıntılar haberimizde...

Kalburabastı nasıl yapılır? İşte en güzel Kalburabastı tarifi!

KALBURABASTI MALZEMELER

125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 tane yumurta
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 su bardağı ceviz

Şerbeti için:

3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu

KALBURABASTI NASIL YAPILIR?

Şerbeti için suyu ve şekeri tencereye koyup kaynatın. Daha sonra birkaç damla limon suyunu da ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın. Hamuru için tereyağı, sıvı yağı, yumurtayı ve yoğurdu bir kaba koyup iyice karıştırın. Üzerine irmiği ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edin.

Karışıma azar azar un da ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın. Sonra hamuru bir kalbura bastırıp küçük parçalar halinde açın. Açılan hamurun içine ceviz koyup kapatın. Hazırladıklarınızı yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan sıcak tatlının üstüne soğuyan şerbetinizi dökün. Şerbeti çekmesi için biraz bekledikten sonra tatlınız servise hazır.

Afiyet olsun!

 

Kalburabastı nasıl yapılır? İşte en güzel Kalburabastı tarifi! ile ilgili etiketler Kalburabastı kalburabastı tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.