Kalabalık korkutmuştu... Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi için yeni kural

Son günlerde yoğun insan kalabalığıyla dikkat çeken Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi için yeni tedbirler alındı. Beyoğlu İlçe Sağlık Müdürlüğü, maske takmanın zorunlu olduğunu ve 3 metre sosyal mesafe kuralının getirildiğini açıkladı.

İstanbul'da son günlerde insan yoğunluğundaki artışla dikkat çeken Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde maske takma zorunluluğu getirildi.

Konuyla ilgili Beyoğlu İlçe Sağlık Müdürlüğü bir açıklama yaptı. Açıklamada, normalleşme sürecinde Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde hareketliliğin artmasının beklendiği belirtildi.

Buna bağlı olarak hastalığın bulaşma riskinin de artacağı ifade edildi. Bu doğrultuda; bölgede maske takma ve kişiler arasına 3 metre sosyal mesafe konulmasına karar verildiği bildirildi.

Yapılan yazılı açıklamada, "Normalleşme süreci boyunca Türkiye’nin gözbebeği konumundaki Beyoğlu Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’ndeki hareketlenmenin artacağı ve bunun da bulaş riskini artıracağı bahisle Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde bulunan tüm kişilerin maske takmasına, kişiler arasında en az 3 metre sosyal mesafeyi koruyacak şekilde hareket edilmesine karar verildi" denildi. 

Kalabalık korkutmuştu... Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi için yeni kural

3 BİN 150 TL'YE KADAR CEZA VERİLEBİLECEK

Bu karara uymayanlara 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi gereğince 1000 TL ile 3 bin 150 TL arasında idari yaptırım uygulanacak.

Kalabalık korkutmuştu... Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi için yeni kural - Resim : 2

Salı günü Twitter hesabından bir fotoğraf paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstiklal Caddesi için "Bugün iyi bir görüntü vermedi" demişti. Bakan Koca'nın paylaşımını takip eden günlerde de İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı'nda insan yoğunluğu dikkat çekmişti.

 İHA 

Kalabalık korkutmuştu... Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi için yeni kural ile ilgili etiketler Beyoğlu İstanbul İstiklal Caddesi Koronavirüs Korona Taksim
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.