Kaknem Ne Demek? TDK'ya Göre Kaknem Ne Anlama Geliyor?

Ermenice kökenli kelime olan Kaknem, Türkçe'ye yabancı dillerden geçen birçok sözcük gibi anlamı konusunda tartışmalara neden oluyor. Kaknem kelimesinin sözlük anlamına Türk Dil Kurumu da internet sitesinde yer vermiştir. Peki Kaknem ne demek? Kaknem ne anlama geliyor?

Yaşlı ve çirkin kadın anlamına gelen kaknem kelimesi eş ve yakın anlamları dolayısıyla da zengindir. Gündelik dilde de oldukça sık kullanılan kelimelerden olan ve anlamı konusunda tartışmalara neden olan kaknem ne demek? Ne anlama geliyor?

Kaknem Ne Demek?

Eş ve yakın anlamları konusunda zengin olan kaknem kelimesi, yaşlı ve çirkin kadın anlamına gelir. Cadaloz, şirret, acuze ve yelloz gibi kelimelerle eş anlamı olan kaknem, "kak" kelimesinden türetilmiştir.

TDK'YA GÖRE KAKNEM NE ANLAMA GELİYOR?

Türk Dil Kurumu'na göre kaknem kelimesinin iki anlamı mevcuttur:

İlk anlamı yüzüne bakılamayacak kadar çirkin kadın anlamıdır. Diğer ve en çok kullanımı ise çok zayıf, sıska'dır.

Kaknem Cümle İçinde Kullanımı!

''Anneme 'kaknem' diye hakaret edince çok sinirlendim.''

Kaknem Kime Denir?

Çevresindeki insanlarla sık sık kavga eden, geçimsiz ve huysuz insanlara kaknem denir.

Kaknem Ne Demek? TDK'ya Göre Kaknem Ne Anlama Geliyor? ile ilgili etiketler Türk Dil Kurumu kaknem ne demek kaknem ne anlama geliyor
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.