Kahve hakkında mini bilgiler

"Bir fincanın kahvenin 40 yıl hatırı vardır" sözü yaygın bir rivayete göre, Üsküdarlı bir kahve satıcısının, Rum gemi kaptanına kahve ikram etmesiyle başlar.

Aradan 40 yıl geçer ve Üsküdarlı kahveci savaşta esir düşer. Kahveciyi tanıyan Rum kaptan kendisine 40 yıl önce kahve ikram eden adamı unutmaz ve ona yardım eder...

Kahveye süt eklemeyi bulan Fransız bir doktormuş. 'Cafe Au Laits' ortaya çıkmış. Bu kahve türünde kahveye yalnızca sıcak süt eklenir. Diğer sütlü kahvelerden farklıdır. Doktor bu kahveyi hastaları için de tavsiye etmiş.

Mucize tarif " Limonlu kahvenin faydaları"

İçine bir miktar sıktığınız limon; Baş ağrılarına karşı mucize ilaç gibidir.

Kahve hakkında mini bilgiler

Bir görüşe göre kahve içerisindeki kafein damarları daraltarak kan akışını yavaşlatıyor ve bu sayede ağrınız hafifleyebiliyor. Yapılan bazı araştırmalar ise kafeinin baş ağrısı ve migren için kullanılan ilaçların etkisini artırabileceğini söylüyor. Ancak kafeinin baş ağrısını tetikleyebileceğini belirtenler de var. Yani sonuç olarak limonlu kahve içmek baş ağrısını hafifletebilir ya da kötüleştirebilir. Bunda etken olan en önemli şey yine kahve-limon karışımı değil, kahvedeki kafeindir.

Kahve tüketiminin cildi pürüzsüzleştirdiği ve cilt bariyerinin bozulmasını engellediğini gösteren çalışmalar da var. Öte yandan limonun C vitamini, cilde güç ve elastikiyet kazandıran kolajen üretimini teşvik ediyor hatta güneşe maruz kalmadan kaynaklanan cilt hasarlarını da minimuma indiriyor.

Kahve hakkında mini bilgiler - Resim : 2

Denilene göre öğütülmüş kahveyi limon ile karıştırıp yemek ishali kesiyor. Peki bu doğru mu? Öncelikle şunu söyleyelim, bu bilgiyi destekleyen hiçbir bilimsel kanıt yok. Hatta kahve bağırsaklarınızı uyararak daha fazla dışkılamanıza yol açabilir. Ayrıca kafein diüretik (idrar söktürücü) etkisi dolayısıyla vücutta dehidrasyona (su kaybı) yol açarak daha fazla sıvı kaybetmenize neden olabilir.

Yapılan bazı çalışmalar kahvenin kilo vermeye yardımcı olacağını göstermiştir. Midede yaşanan hazımsızlığa iyi gelir. Alkol aşımı sonrası vücudun uğrafığı olumsuzluktan kurtarır.

Kahve hakkında mini bilgiler ile ilgili etiketler Türk kahvesi kahve
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.