Kahve çeşitleri ve isimleri nelerdir?

Son dönemlerde kahve, en çok tüketilen ürünlerden biri haline geldi. Ayrıca kahve, sıradan bir içecek olmanın ötesinde kahve tutkunları tarafından farklı çeşitlerinin ve tariflerinin araştırıldığı bir ürün haline geldi. Peki, kahve çeşitleri ve isimleri nelerdir? Ayrıntılar haberimizde...

Kafe, misafirlik, okul ve iş yeri gibi yerlerde en çok tüketilen içeceklerin başında kahve gelir. Aroması ve tadı ile beğenilen kahve kökboyasıgiller familyasının Coffea cinsine ait ağacın çekirdeklerinin kavrulup öğütülmesi elde ediliyor. Sütlü, sütsüz, sıcak ve soğuk halleri ile kişinim damak tadına uygun hale getirilen kahve hakkında pek çok hikaye var. Kahve tutkunları farklı kahve çeşitleri ve tariflerini büyük bir merakla araştırıyor.  Peki, kahve çeşitleri ve isimleri nelerdir? Detaylar haberimizde... 

Kahve çeşitleri ve isimleri nelerdir?

KAHVE ÇEŞİTLERİ VE İSİMLERİ

Günümüzde kahvenin büyük bir bölümü Brezilya’da üretilmektedir. Ardından Vietnam ve Kolombiya en büyük üreticiler arasında yer alıyor. Dünyada 70’ten fazla ülkede üretimi yapılan kahvenin ise çekirdeklerine ve yapılışlarına göre onlarca çeşidi bulunuyor. Ancak en çok üretilen ve tüketilenler Arabica, Robusta, Liberica ve Excelsa çekirdekleridir. Arabica ve Robusta diğerlerine göre daha çok üretim yüzde sahip türdür.

1. Arabica Kahve

Dünyada en çok üretilen ve talep gören kahve çekirdeğidir. Günümüzde kahvelerin çoğu Arabica kahveden üretiliyor.

2. Robusta Kahve

Dünyada en çok üretilen ve talep gören ikinci kahvedir. Arabica kahveye göre daha acıdır.

3. Türk Kahvesi

Türk Kahvesi, kendine özgü bir pişirme tekniğiyle öne çıkan kahve çeşididir. Kendisine has kahve öğütme yöntemiyle ince çekilmiş kahveyle hazırlanan Türk kahvesi, kendine özel bardağı ve yanında lokum ve suyla servis edilir. Şekerli, şekersiz ve bol köpüklü olarak tercih edilir.

4. Americano

Espressoya su eklenerek elde edilir. Filtre kahveye benzeyen bu kahvenin sertlik derecesini ise Americanoya konan kahve ve su miktarı belirler.

5. Espresso

İnce olarak öğütülmüş olan bu kahve, makinelerdeki belirli bir basınç ve yüksek sıcaklıktaki sudan elde edilir. Bu kahvenin kafein oranı oldukça yüksektir.

6. Filtre Kahve

Filtre kahve, orta çekilmiş kahvenin bir filtreden süzülen su yardımıyla demlenmesiyle elde edilir.

7. Latte

Latte espresso üzerine ısıtılmış süt eklenmesiyle elde ediliyor. İçimi yumuşak olan bu kahve çeşidi en çok tercih edilen türler arasında yer alıyor.

8. Cappuccino

Cappuccino, espresso sıcak süt ile yapılır. Süt köpüğü ise Cafe Latte’ye göre çok daha kıvamlı. Genellikle porselen bardakta servis edilir.

9. Macchiato

Espressonun üzerine bir çay kaşığı yoğunlaştırılmış süt köpüğü ekleyerek elde edilir.

10. Mocca

Mocca, espresso, çikolata şurubu ve süt köpüğü ile hazırlanıyor.

Kahve çeşitleri ve isimleri nelerdir? ile ilgili etiketler kahve americano espresso mocha latte
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.