Kahvaltını çek ve paylaş...

7 Haziran Dünya Kahvaltı Günü’nde “Dünyanın en keyifli gününe siz de ortak olun” sloganıyla düzenlenecek etkinlikte, hazırlanan kahvaltı sofralarının fotoğraf ve videoları sosyal medyadan paylaşılarak, yeni bir rekor denenecek.

2014 yılında dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası ile Guinness Rekorlar kitabına girerek, adını tüm dünyaya duyuran Van, bu defa yine kahvaltı organizasyonu ile yeni bir rekor peşinde. Vanlı iş kadını Hatice Şule Gökırmak’ın, o yıl 1 Haziran’da düzenlediği organizasyona 51 bin 793 kişi katılarak, dünyanın en kalabalık sofrası rekoru kırılmış, kedisi ve gölü ile ünlü kentimizin dünyadaki bilinirliği artık kahvaltı sofrası ile öne geçmişti.

O günden bu yana göl ve kedisinden daha çok kahvaltısıyla bilinen ve 2014 yılından bu yana Kahvaltının Başkenti olarak anılan kent, bu defa Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği yeni bir organizasyonla gündemde. Her yıl Haziran ayının ilk pazarında kutlanacak olan Dünya Kahvaltı Günü, bu yıl 7 Haziran’da, yıllarca konuşulacak yeni bir etkinliğe sahne olacak. Organizasyonu düzenleyen Van Ticaret ve Sanayi Odası, tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle, kutlamayı farklı bir konsepte dönüştürdü.

KAHVALTINI ÇEK VE PAYLAŞ
İlki bu yıl Türkiye'nin en uzun caddesi olan İskele Caddesi üzerinde kutlanması planlanan Dünya Kahvaltı Günü, yaşanan Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle sosyal medya üzerinden yapılacak olan fotoğraf ve video paylaşımları ile kutlanacak. 7 Haziran Pazar günü yapılacak olan etkinlik saat:11.00'de başlayacak.

Van Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada, bu yılki etkinliğin koronavirüs ile mücadele eden sağlık çalışanlarımıza ve salgına yakalanıp hayatını kaybeden tüm insanlara atfedildiği bildirildi.

 

 

Kahvaltını çek ve paylaş... ile ilgili etiketler Van kahvaltı kahvaltını çek
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.