Kahramanmaraş hangi bölgede? Maraş ili hangi coğrafi bölgede yer alır?

Kahramanmaraş ilinin hangi coğrafi bölgede yer aldığını merak edenler internette araştırmalara başladı. Maraş birçok kişinin aksine farklı bör coğrafi bölgede yer alır. Bunu öğrenenler ise şaşkınlıklarını gizleyemezler. Peki Kahramanmaraş hangi bölgede yer alır?

Kahramanmaraş hangi bölgemizde yer alır sorusu, akılları zaman zaman kurcalayan bir sorudur. İddialara bile neden olan bu sorunun cevabı haberimizde. İşte Kahramanmaraş hangi bölgemizde yer alır sorusunun yanıtı...

KAHRAMANMARAŞ HANGİ BÖLGEDE YER ALIR?

Kahramanmaraş, Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği fedakarlık ve kahramanlık ile bilinen küçük bie şehirdir. Kahramanmaraş'ı ziyaret etmek isteyenler bu ilin nerede ve hangi bölgede olduğunu merak eder. Peki Maraş ili hangi bölgede yer alır, nüfusu kaçtır?

Kahramanmaraş, Akdeniz Bölgesi'nde yer alır. 

Kahramanmaraş'ın kuzeyinde Kayseri, Sivas ve Malatya illerimiz yer almaktadır. Güneyinde ise Osmaniye ve Gaziantep şehirleri bulunmaktadır.

Kahramanmaraş'ın Kaç İlçesi Var?

Kahramanmaraş ilimizde 11 adet ilçe bulunmaktadır. Her ilçenin nüfus ortalaması birbirinden farklıdır. Kahramanmaraş ilçeleri Onikişubat, Dulkadiroğlu, Elbistan, Afşin, Türkoğlu, Pazarcık, Göksun, Andırın, Çağlayancerit, Nurhak, Ekinözüdür.

Kahramanmaraş İlçelerinin Ortalama Nüfusu?

Kahramanmaraş ilçelerinin ortalama nüfusları şu şekildedir:

Onikişubat: 431.848
Dulkadiroğlu: 222.673
Elbistan: 141.534
Afşin: 80.447
Türkoğlu: 77.112
Pazarcık: 69.097
Göksun: 52.255
Andırın: 32.503
Çağlayancerit: 23.133
Nurhak: 12.279
Ekinözü: 11.221

Kahramanmaraş hangi bölgede? Maraş ili hangi coğrafi bölgede yer alır? ile ilgili etiketler Kahramanmaraş maraş ili hangi bölgede kahramanmaraş hangi bölgede kahramanmaraş hangi coğrafi bölgede
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.