Kahramanmaraş depremi sonrası hangi iller risk altında?

Jeolog Prof. Dr. Şener Üşümezsoy’dan Türkiye’nin 10 ilinde yaşanan deprem sonrası çok kritik uyarılar…

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7.4 büyüklüğündeki deprem ve arkasından gelen 7.6’lık deprem çevre iller Malatya, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, İskenderun, Hatay ve Diyarbakır’ı beşik gibi salladı.

Türkiye’de 10 ili vuran korkunç depremde binlerce insan hayatını kaybetti, binlerce bina saniyeler içinde toz bulutuna dönüştü. Türkiye’nin bir kez daha yüzleştiği deprem gerçeği yüzümüze tokat gibi çarptı.

Kahramanmaraş depremi sonrası hangi iller risk altında?

‘’KIRIKHAN, İSKENDERUN VE ADANA’DAKİ FAYLARA STRES YÜKLENEBİLİR’’

Jeolog Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Doğu Anadolu fay hattının depremselliğini ve stres durumunu SuperHaber’de değerlendirdi. Kırıkhan, İskenderun ve Adana’ya dikkat çeken Üşümezsoy, Doğu Anadolu fay hattının kırılmasıyla bu bölgedeki faylara stres yüklenebileceğine ilişkin çok kritik uyarılarda bulundu.

Kahramanmaraş depremi sonrası hangi iller risk altında? - Resim : 2

‘’İSKENDERUN KÖRFEZİ’Nİ AŞAN FAY ÜZERİNE DİKKAT’’

Kahramanmaraş depremiyle stresin tam olarak boşaltılmadığını söyleyen Üşümezsoy, ‘İskenderun Körfezi’ni aşan fay üzerine dikkat’ ifadeleriyle İskenderun Körfezi’ne vurgu yaptı.

‘’MARMARİS’TE 7’LİK DEPREM OLABİLİR’’

Üşümezsoy, Kahramanmaraş depreminden sonra Marmaris’te 7 büyüklüğünde deprem olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Kahramanmaraş depreminin bulunduğu Doğu Anadolu fay hattı stresini boşalttı mı? Hangi iller risk altında? Riskli bölgeler nereler?

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy’un açıklamaları SuperHaber YouTube kanalında…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Kahramanmaraş depremi sonrası hangi iller risk altında? ile ilgili etiketler Doğu Anadolu Fay Hattı deprem Kahramanmaraş Malatya Hatay Gaziantep Marmaris

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.