"Kahramanlar 1 milyon doz aşıyı üretti"

Prof. Dr. Ercüment Ovalı, dünyanın üzerine kabus gibi çöken koronavirüs salgınına karşı Acıbadem Üniversitesi bünyesinde yaptıkları aşı çalışmasıyla ilgili müjdeyi verdi. Ovalı sosyal medyadana yaptığı son dakika açıklamasında "Kahramanlar Sars CoV-2 spesifik 1 milyon doz aşıyı üretmeyi başardılar. Yeni hedef 2 milyon doz. Nihai hedef 40 milyon" mesajını paylaştı.

Aşı ve ilaç çalışmaları ile toplumda büyük heyecan yaratan isimlerden biri olan Prof. Dr. Ercüment Ovalı kısa süre önce sosyal medya hesabından aşı çalışmaları ile ilgili son dakika açıklaması yaptı.

Prof. Ovalı, mesajında, "Kahramanlarım Sars Cov-2 spesifik 1 milyon doz aşıyı üretmeyi başardılar. Yeni hedef 2 milyon. Nihai hedef 40 milyon. 1.basamak hayvan testlerini başarı ile geçtik. 2. basamak hayvan çalışması bitti. Veriler analiz ediliyor. Sonuçlar TUBİTAK’a rapor edildi. Hedef klinik çalışma." dedi. 

Ovalı'nın paylaşımında birinin adı OZG-3861, diğerinin adı SK-01 olan üzerinde Acıbadem etiketleri bulunan iki şişe ilaç görülüyor. 

"Kahramanlar 1 milyon doz aşıyı üretti"

Prof. Ovalı bu paylaşımından yaklaşık 6 saat sonra hesabını bir sonraki mesaja kapattığını yaptığı bir açıklama ile duyurdu.

"Kahramanlar 1 milyon doz aşıyı üretti" - Resim : 2

 

"Kahramanlar 1 milyon doz aşıyı üretti" ile ilgili etiketler Prof. Dr. Ercüment Ovalı aşı acıbadem Sars-Cov2
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.