Kahraman komandolarımız Haftanin'de...

Milli Savunma Bakanlığı Pençe-Kaplan operasyonunun başladığını ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı komandoların Haftanin'de olduğunu duyurdu. Bakanlığın sosyal medya hesabından operasyona ilişkin ilk görüntüler de paylaşıldı.

Bakanlığın sosyal medya hesaından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

''Pençe-Kaplan Operasyonu başladı. Kahraman Komandolarımız Haftanin’de!''

Pençe-Kartal operasyonu ile bir çok terör hedefine yönelik yapılan hava harekatının ardından kara unsurları ile bu kez Pençe-Kaplan operasyonu başlatıldı.

Kahraman komandolarımız Haftanin'de...

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı bir çok tim Hafta'nin bölgesinde operasyona başladı.

HAVA HÜCUM HAREKATI!

Yapılan ikinci açıklamada ise ''Halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini tehdit eden PKK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirmek maksadıyla; Hava Kuvvetleri, ateş destek vasıtaları, ATAK Helikopterleri, İHA ve SİHA’larla desteklenen Komandolarımız, hava hücum harekâtıyla bölgeye intikal etmişlerdir.'' ifadeleri kullanıldı.

OPERASYONUN AMACI

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada operasyonun amacı ise şu şekilde belirtildi;

''#Pençe-Kaplan Operasyonu; son zamanlarda karakol ve üs bölgelerimize artan taciz ve saldırı teşebbüsünde bulunan PKK ve diğer terörist unsurlara yönelik olarak uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız çerçevesinde icra edilmektedir.''

Kahraman komandolarımız Haftanin'de... - Resim : 2

BAKAN AKAR VE KOMUTA KADEMESİ HAREKAT MERKEZİNDE
Milli Savunma Bakanı Akar ve TSK Komuta Kademesi, "Pençe-Kaplan Operasyonu"nu Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi'nden sevk ve idare ediyor.

Kahraman komandolarımız Haftanin'de... - Resim : 3

Kahraman komandolarımız Haftanin'de... ile ilgili etiketler TSK haftanın pençe kaplan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.