Kağıt Ev La casa de papel kitap özeti oku! Kağıt Ev gerçek hikayesi nedir, sonu nasıl bitiyor?

Star TV ekranlarında yayınlanan Kağıt Ev romanının kitap özeti diziyi yakından takip eden izleyenler tarafından merak ediliyor. Carlos Maria Dominguez Kağıt Ev La casa de papel kitap özeti oku! Peki, Kağıt Ev gerçek hikayesi nedir?

Star TV ekranlarında Pazartesi akşamları yayınlanan ve başrollerinde Erdal Beşikçioğlu’nun oynadığı Kağıt Ev dizisi ilk bölümüyle büyük ilgi toplaması beklenirken ünlü yazar Carlos Maria Dominguez’in La casa de papel adlı roman çevirisi ön plana çıkıyor.

Türkiye’de büyük bir ilgi gören Kağıt Ev adlı kitabın yazarı olan Carlos María Domínguez, 23 Nisan 1955 tarihinde Arjantin’in Buenos Aires kentinde dünyaya geldi. 1989 yılından bu yana Montevideo'da hayatına devam eden yazar ve gazeteci Domínguez, romanlar, kısa öyküler, seyahat kronikleri, biyografiler ve oyunlar olmak üzere yaklaşık 20 kadar kitabı ile tanındı.

KAĞIT EV KONUSU

Cihan (Erdal Beşikçioğlu) ve Aylin Fırtına (Nur Fettahoğlu) oğulları Mert (Nejat Uygur), büyük kızları Cemre (Helin Kandemir) ve küçük kızları Melisa (Bulut Teker) ile; mutluluk ve refah içinde, imrenilecek bir hayat yaşamaktadırlar. Kariyerleri, evleri, hayatları kısacası çizdikleri aile tablosu mükemmeldir. Ama bu mükemmel hayatları tek bir yanlış anlama ile darmadağın olur.

Kağıt Ev La casa de papel kitap özeti oku! Kağıt Ev gerçek hikayesi nedir, sonu nasıl bitiyor?

Fırtına Ailesi’nin hayatı, verdikleri talihsiz bir karar ile bir anda değişecek, yıllarca büyük bir özen ve emekle kurdukları düzenleri ise bir gecede temellerinden sarsılacaktır. Onlar hem çocuklarını hem de ailelerini korumak için her şeyi göze almak zorundadırlar.

KAĞIT EV KİTAP ÖZETİ! SONU NASIL BİTİYOR?

Kitabın karakterlerinden Bluma Lennon adlı kişi bir gün kitapçıdan bir şiir kitabı alarak onu okumaya başlar ve buna başladığı anda da bir arabanın altında kalarak hayatını kaybeder. Romandaki karakter Bluma aslında kitabın kurbanlarından birisi olmuştur. Cambridge Üniversitesi’nde akademisyen olan Bluma Lennon’un ölümünden sonra yerine farklı bir akademisyen geçer.

Kağıt Ev La casa de papel kitap özeti oku! Kağıt Ev gerçek hikayesi nedir, sonu nasıl bitiyor? - Resim : 2

Yerine gelen meslektaşı da ilk olarak onun odasına geçer. Kitabın ön ve arka kapaklarının toz tabakasıyla kaplı olmasına dikkat çeken meslektaşı araştırmalarına başlar. Masada bulunan kitap aslında Carlos adlı kişiye ithaf edilmiştir. Bu kişinin adını araştıran meslektaşı Uruguaylı olan bir kitap koleksiyoncusunun yanına uğrar.

Carlos Bruer’in, Bluma’nın konferansına dinleyici olarak katıldığını ve Bluma’nın eşlik ettiği bir yemekte gördüğünü ve daha sonrasında da ikilinin baya samimi olduğunu söyleyince meslektaşı bu durum karşısında iyice meraklanır ve olayların sırrını çözmek adına harekete geçer.

Kağıt Ev La casa de papel kitap özeti oku! Kağıt Ev gerçek hikayesi nedir, sonu nasıl bitiyor? - Resim : 3

Ailesinin de yaşadığı Buenes Ariste’ye gittikten sonra bu sır olayını araştırmak için şehirde kısa bir vakit geçirir. Montevi limanına gittikten sonra da burada Dinarli adında bir sahafçı ile görüşür. “Gölge Hattı” adlı kitap aslında olayların tüm sırrını çözecektir. Koleksiyoncu kitabı nereden bulduğunu sorunca kısa bir paniğe kapılır ve talihsiz hikayeler ortaya çıkar.

Braure’nin kağıt evinin duvarlarında delik deşik olmuştur. Sonunda o evde aradığı kitabı bulur ve La Paloma’ya gidip onu postaya verir. Daha sonrasında ne kadar evi düzeltip eski haline çevirmeye çalışsa da bunu başaramaz ve balyozla tamamen evi yıkar. Bluma’nın meslektaşı bu acıklı konuşmadan sonra onun mezarına giderek kitabı mezardaki mermer taşına bırakır.

 

Kağıt Ev La casa de papel kitap özeti oku! Kağıt Ev gerçek hikayesi nedir, sonu nasıl bitiyor? ile ilgili etiketler La casa de papel Kağıt Ev Kitap Özeti
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.