Kaftancıoğlu: Nüfus mühendisliği yapmayalım!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu sosyal medyada Barış Pınarı Harekatı'na gönderme yaparak skandal ifadeler kullandı. Kaftancıoğlu, ""Yüzlerce yıldır aynı topraklarda yaşayan birbirine akraba halklar, emperyalist oyunlarla nüfus mühendisliğine ve zorunlu iskan politikalarına maruz bırakılmamalıdır." dedi

Türk ordusunun Suriye içindeki terör hedeflerini ortadan kaldırmak amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı tüm hızıyla sürüyor.

Harekat kapsamında Tel Abyad ve Rasulayn'da 13 köy terör örgütü PKK/PYD'den arındırıldı.

Harekâtın başından itibaren aralarında YPG’nin sözde komutanı Amir Ahin’inde olduğu toplam 342 terörist öldürüldü.

Diğer yandan kahraman Türk askerinin yürüttüğü operasyonla ilgili zaman zaman çatlak sesler de çıkmıyor değil...

PKK terör örgütünün siyasi uzantısı HDP, operasyonun ilk gününden itibaren yanıltıcı bilgiler ile Türk ve dünya kamuoyunu etki altına alma gayreti içerisine girerken, HDP'ye zaman zaman CHP'den de cesaretlendirici mesajlarla destek geliyor.

BARIŞ PINARI HAREKATI İLE İLGİLİ DESTEK MESAJI YAYINLAMADI!

Bu mesajlara son örnek, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun skandal ifadelerle örülü son paylaşımı oldu.

Bugüne kadar kahraman Mehmetçiğin büyük bir başarı ile yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı için destek mesajı yayınlamaktan imtina eden Kaftancıoğlu, 10 Ekim Ankara Tren Garı saldırısının yıl dönümü nedeniyle bir anma mesajı paylaştı.

Söz konusu mesajında Fırat'ın doğusuna yönelik operasyona da eleştirel bir dille değinen Kaftancıoğlu, Türkiye'yi Suriye'de "nüfus mühendisliği" yapmakla suçladı.

Kaftancıoğlu, "Yüzlerce yıldır aynı topraklarda yaşayan birbirine akraba halklar, emperyalist oyunlarla nüfus mühendisliğine ve zorunlu iskan politikalarına maruz bırakılmamalıdır. Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz.” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU VE İMAMOĞLU DA ŞERH KOYMUŞTU!

Öte yandan, CHP yönetiminden daha önce de operasyona yönelik güçlü destek mesajları gelmemişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, harekat hakkında "İçim yana yana destekliyorum" yorumu yaparken, Ekrem İmamoğlu da "Kafam rahat değil" ifadelerini kullanmıştı.

 

Kaftancıoğlu: Nüfus mühendisliği yapmayalım! ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP HDP YPG Ekrem İmamoğlu Barış Pınarı Harekatı Suriye
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.