Kaftancıoğlu ile Gökçek'in 'y....k' polemiği

Atatürk ile ilgili sözleri ile CHP'yi karıştıran İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bu kez de Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek'i hedef alan sözleri ile gündemde. Bundan 7 yıl önce TDK'da olmayan tanım üzerinden Gökçek'e 'Y....k' ifadesi lle hakaret eden Kaftancıoğlu'na yanıt bugün geldi. Melih Gökçek, CHP İl Başkanı'na Kaftancıoğlu'na onun taktiği ile seslendi: "En y...k kadın sensin"...

Gün geçmiyorki CHP'nin İstanbu İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bir polemik konusu ile gündeme gelmesin.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı Atatürk söylemi ile CHP'yi de sallayan ve ciddi tepkilere neden olan Canan Kaftancıoğlu bu kez de Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı İbrahim Melih Gökçek'e yaptığı hakaret ile gündemde.

Aslında Kaftancıoğlu'nun hakareti yeni değil. Türk Dil Kurumu'nda olmayan bir tanım üzerinden Gökçek'e Y....k diyen Kaftancıoğlu bunu olağan bir şeymiş gibi sosyal medya hesabından paylaştığında yıl 2013'tü.

Yeniden gündeme gelmesinin sebebi ise Kaftancıoğlu'nun hakaretine maruz kalan Gökçek'in bu tweeti yeni görmesi ve CHP İl Başkanı'na aynıyla mukabele etmesiydi.

İşte Kaftancıoğlu ile Gökçek arasındaki 'y....k' polemiğinin detayları...

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 27 Kasım 2013'te sosyal medya hesabından Melih Gökçek’i hedef alarak "Kabul edin yada etmeyin, hiç sol, sosyalist kesimde İ. Melih Gökçek yavşaklığında yüz ifadesi olan bir adam var mıdır?

Yavşak= Sempatik (TDK)” ifadelerini kullandı. 

Kaftancıoğlu ile Gökçek'in 'y....k' polemiği

Tweetin dikkat çekmemesinin nedeni ise Kaftancıoğlu'nun o tarihlerde partide görece olarak daha önemsiz bir görevde olmasıydı.

O tarihte CHP İstanbul İl Başkan Vekili ve Basından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olan Kaftancıoğlu'nun 7 yıl önceki paylaşımını yeni fark ettiğini belirten Melih Gökçek'in yanıtı “Canan’cım tartışmasız kadınların içinde en yavşak kadın da sensin." oldu. 

Kaftancıoğlu ile Gökçek'in 'y....k' polemiği - Resim : 2

TDK'YA GÖRE 'YAVŞAK' NE ANLAMA GELİYOR?

Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre 'yavşak'ın iki anlamı bulunuyor

Birincisi bit yavrusu. İkincisi ise geveze ve yılışık kimse. 

İşte TDK'ya göse yavşağın anlamları:

Kaftancıoğlu ile Gökçek'in 'y....k' polemiği - Resim : 3

PEKİ YAVŞAK HAKARET SAYILIR MI?

23 Haziran 2020'de bu konuda Yargıtay 9. Dairesi'nin emsal sayılabilecek bir karar verdi. Ustabaşına 'yavşak' diyen kasap iş yeri yönetimi tarafından tazminatsız işten çıkardı. 

Kasap haksız fesih gerekçesi ile mahkemeye başvurdu.  İstanbul Anadolu İş Mahkemesi' ustabaşı için kullanılan "yavşak" ifadesini sözlük anlamına göre hakaret kabul etmedi ve çalışanın iş akdinin haksız nedenle feshedildiği sonucuna ulaşarak kıdem ve ihbar tazminatına hükmetti.

İş veren ise kararı temyiz etti. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi çalışanın, başka bir işçiye yönelik kullandığı 'Yavşak' sözünü hakaret kabul ederek yerel mahkemenin kararını bozdu. Fesihin haklı olduğu görüşüne yer verdi. 

Kaftancıoğlu ile Gökçek'in 'y....k' polemiği ile ilgili etiketler Melih Gökçek Canan Kaftancıoğlu yavşak
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.