Kafe ve restoranlara yapılacak ciro desteğinin detayları belli oldu

Kafe ve restoranlara koronavirüs salgını nedeniyle yapılacak destek ödemelerinin detayları belli oldu. Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğe göre sağlanacak ciro kaybı desteği 2 bin liradan az ve 40 bin liradan fazla olmayacak. Başvurular e-delet üzerinden yaplacak.

 Koronavirüs sebebiyle zarar gören yiyecek ve içecek hizmetleri faaliyetinde bulunan işletmelere ciro kaybı desteği verilmesini öngören 7 Şubat tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararı'na ilişkin uygulama tebliği yayınlandı.

CİROSU YÜZDE 50 AZALAN İŞLETMELER YARARLANACAK

Destekten, 2019 cirosu 3 milyon liranın altında olan ve 2020'de cirosu yüzde 50 ve daha fazla azalan yiyecek içecek alanında faaliyet gösteren işletmeler yararlanabilecek.

2019 VE 2020 BEYANNAMELERİ ESAS ALINACAK

Ciro kaybı desteği ciroda azalan tutarın yüzde 3'ü kadar olacak ve 2 bin liradan az 40 bin liradan fazla olamayacak. Ciroların tespitinde 2019 ve 2020 yıllarındaki KDV beyannameleri esas alınacak.

ÖDEMELER ESNAFIN BANKA HESABINA YATIRILACAK

22 Aralık 2020'de yayınlanan ve işletmelere 3 ay boyunca aylık 1.000 lira gelir kaybı desteği verilmesini öngören düzenlemeden yararlananların aldıkları 3 bin liralık destek, ciro kaybı desteğinden düşülecek. Başka bir ifade ile daha önce verilen destek, bu destekten mahsup edilecek ve arada kalan tutar ciro kaybı desteği olarak ödenecek.Başvurular e-devlet üzerinden yapılacak ve ödemeler de doğrudan esnafın banka hesabına yatırılacak.

Kafe ve restoranlara yapılacak ciro desteğinin detayları belli oldu

Kafe ve restoranlara yapılacak ciro desteğinin detayları belli oldu - Resim : 2

Kafe ve restoranlara yapılacak ciro desteğinin detayları belli oldu - Resim : 3

Kafe ve restoranlara yapılacak ciro desteğinin detayları belli oldu ile ilgili etiketler Resmi Gazete kade restoran destek ciro
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.