Kafalar iyice karıştı: ÖSYM Tercih Kılavuzu'nda hatalar saptandı!

ÖSYM'nin YKS tercih kılavuzunda birçok hata olduğu ortaya çıktı. Tercih yapacak her 5 adaydan biri ÖSYM'nin sıralama hatası nedeniyle açıkta kalma riskine girmiş durumda. Öğrencilerden hatalar düzeltilene kadar şu anki kılavuzu dikkate almamaları istendi.

Tercih yapacak her 5 adaydan biri ÖSYM'nin sıralama hatası nedeniyle açıkta kalma riskiyle karşı karşıya. 2021 ÖSYM Tercih Kılavuzu'nda 2 yıllık 9 bin 964 bölümden 1811'inin sırası 30 bin ile 366 bin aday birden kaydırıldı. Bunun dışında bazı başka hataların da saptandığı ileri sürülen kılavuz, kafaları karıştırdı.

'ŞU ANKİ KILAVUZU DİKKATE ALMAYIN'

ÖSYM'den hataları düzelterek yeni bir kılavuz yayımlaması bekleniyor. Öğrencilerden ise halihazırdaki kılavuzu 'dikkate almamaları' tavsiye edildi.

TERCİHLER YENİ KILAVUZA GÖRE YAPILACAK

Üniversite sınavı 2.6 milyon adayın katılımıyla 26-27 Haziran'da yapılmıştı.

Sınav sonuçları 4 Ağustos'ta açıklanacak.

ÖSYM, 2021 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu geçen hafta yayınladı. Adaylar kılavuza göre 5-13 Ağustos tarihleri arasında tercihlerini yapacak.

 

 

 

 

Kafalar iyice karıştı: ÖSYM Tercih Kılavuzu'nda hatalar saptandı! ile ilgili etiketler ÖSYM YKS kılavuz
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.