Kafa kafaya verip Türkiye'yi çekiştirdiler

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz küstah bir açıklamaya imza attı. Katz, "Türkiye Suriye’deki Kürtlere saldırıları, düzenli deniz ve hava sahaları ihlalleri ve radikal örgütlerine verdiği destekle tehdit oluşturuyor” ifadelerini kullandı. Katz ile Yunan mevkidaşının ikili görüşmede Türkiye hakkında konuştukları öğrenildi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz Türkiye hakkında skandal açıklamalarda bulundu.

Katz, “Bugün bölgesel sorunları, İran ve Türkiye’nin oluşturduğu tehditleri, güvenlik ve istikrar tehditlerini ele aldık. İran, nükleer programı, füzeleri ve Hizbullah ve Hamas gibi terör örgütlerine verdiği destekle tehdit oluştururken Türkiye de Suriye’deki Kürtlere saldırıları, düzenli deniz ve hava sahaları ihlalleri ve radikal örgütlerine verdiği destekle tehdit oluşturuyor” açıklamasını yaptı.

KÜSTAH ÇIKIŞ

Katz, Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Katz, Yunan mevkidaşıyla savunma, enerji ve yatırım alanları dahil stratejik diyaloğu tüm seviyelerde derinleştirme kararı aldıklarını da söyledi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias da “Kesinlikle Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmalı ve politik çözüm bulunmalı. Yunanistan bu anlamda BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen’ın çabalarına destek veriyor” diye konuştu.

Görüşmede, Türkiye’nin Ege Denizi, Doğu Akdeniz ve Suriye’deki eylemlerini de görüştüklerini dile getiren Dendias, “Türkiye’nin hakaret edici davranışı istikrar, büyüme ve barışı bozuyor. Ülkelerin barış içinde bir arada yaşaması ve bölgedeki tüm ülkelerin refahının temeli olarak uluslararası hukuka saygı duyulması gerektiğinin altını çizdik” ifadelerini kullandı.

Yunan bakan, enerji alanındaki işbirliğine ve Doğu Akdeniz ile Girit Adası’nın güneyi gibi diğer bölgelerde doğalgaz yataklarının geliştirilmesine ortak ilginin altının çizildiğini söyledi.

Kafa kafaya verip Türkiye'yi çekiştirdiler ile ilgili etiketler Yunanistan İsrail Kürt
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.