Kadirov ile ilgili bomba 'terfi' iddiası! Putin, Kadirov'u Rusya'nın Savunma Bakanı mı yapacak?

Rus lider Putin ile olan yakınlığıyla bilinen Çeçen lider Ramazan Kadirov ile ilgili bir iddia gündeme bomba gibi düştü. Geçtiğimiz günlerde korgeneralliğe yükselen Kadirov'un, Putin tarafından Savunma Bakanlığına getirileceği iddia edildi.

Rusya, Ukrayna'da ayrılıkçı bölgelerde yapılan referandum sonrası Luhansk, Donetsk, Zaporijya ve Herson'u ilhak etti. Putin, imzaladığı kararname ile Ukrayna toprağı olan bu 4 bölgenin Rusya'ya dahil olduğunu açıkladı. Ukrayna ordusu ise Şubat ayından beri verdiği mücadeleyi sürdürüyor. Zelenski, Herson bölgesinde bazı noktaları Rus ordusundan geri aldıklarını duyurdu.

KORGENERAL OLMUŞTU

Cephede kıran kırana savaş devam ederken Rusya'dan gelen haberler ise şaşırtmaya devam ediyor. Çeçen lider Ramazan Kadirov'un geçtiğimiz günlerdeki doğum gününde Putin tarafından tebrik edildiği ve "Albay General" rütbesine terfi ettirdiğini duyurulmuştu. Bu rütbe üç yıldızlı generallere verilen bir isim ve NATO sistemindeki "korgeneral" rütbesine tekabül ediyor.

 

SAVUNMA BAKANI OLABİLECEĞİ İDDİASI

Öte yandan 46 yaşındaki Kadirov'un Putin'in yanındaki yükselişi başka söylentileri de beraberinde getirdi.

Ukrayna savaşında Kadirov'un komuta ettiği Çeçenlerin sahaya sürülmesi ve Putin'le olan yakınlığı nedeniyle Kadirov'un daha üst makamlara gelebileceği düşüncesini doğurdu. Kadirov'un savaş yanlısı bir duruş çizmesi de düşünüldüğünde bazı kaynaklar Çeçen liderin Rusya Savunma Bakanı olabileceğini değerlendiriyor.

 

PUTİN KONUŞTU, KADİROV AĞLADI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde Moskova'da yaptığı konuşmada 4 bölgenin ilhakını resmen açıklamıştı. Putin ilhak kararını açıklarken Çeçen lider Ramazan Kadirov'un ağlaması dikkat çekmişti. Çeçen liderin, Putin'in "Ölen askerlerimizi analım" ifadelerinin ardından duygulandığı öğrenildi.

 

 

 

Kadirov ile ilgili bomba 'terfi' iddiası! Putin, Kadirov'u Rusya'nın Savunma Bakanı mı yapacak? ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna kadirov çeçen lider savunma bakanı Bakan
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.