Kadir Topbaş'a son görev

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) eski başkanı Kadir Topbaş, koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede dün vefat etti. Topbaş'ın Fatih Camii'ndeki cenazesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Kadir Topbaş, uzun süredir koronavirüsü tedavisi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle dün 15.30 sıralarında hayatını kaybetti.

Ölüm haberi siyaset başta olmak üzere tüm camiaları derinden sarsan Kadir Topbaş'ın cenazesi Fatih Camii'nden kaldırıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA KATILDI

Topbaş'ın cenaze törenine Rize programını yarıda bırakan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Kadir Topbaş'a son görev

Cenazede kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Saygıdeğer kardeşlerim, muhteremen müminler her şeyden evvel şu an musallada bulunan değerli büyüğümüz Kadir Topbaş beyle yol arkadaşlığımız şuracıkta Çarşamba'da İstanbul İmam Hatip Okulu'nda başladı. Tabi buraya girdiğimizde Kadir abimiz benim 4-5 sınıf önümdeydi. O zamanlar aynı anda oranın kantinine bakarlardı. Orada başlayan yol arkadaşlığımız daha sonra davada da beraber sürdü." dedi.

Kadir Topbaş'a son görev - Resim : 2

RABBİMİZDEN GELDİK ONA DÖNECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha sonra Beyoğlu Belediye Başkanlığı, malum İstanbul Belediye Başkanlığı şeklinde yol arkadaşlığımız böyle geldi. Az önce hocamız da mülk suresini okudular. Bunun dışında da hepimizin mukadder akıbeti olan "İnna Lillahi ve inna ileyhi raciun" bundan kaçış yok. Rabbimizden geldik ve ona döneceğiz. Şu an hizmetinde bulunduğu İstanbul'da Fatih Camii'nin musallasından uğurluyoruz Hakk'a.

FATİH HAZİRESİNDE ÇOK DEĞERLİ ARKADAŞLARI OLACAK

İnşaAllah Fatih Haziresine defneceğiz. Orada da çok değerli arkadaşları olacak. Onlarla beraber de inşaAllah Rabbim sevgili habibinin ismiyle müsemma sancağı altında buluşturur. Hep birlikte bizleri buluşturur inşaAllah. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Malum bu koronavirüs imtihanı ile karşı karşıyayız. Birçok yol arkadaşımız bizden ayrıldı ayrılıyor. Rabbim yardımcımız olsun. Şehitlerimize rahmet eylesin. Hasta yatağında şifa bekleyenlere de yardımını göndersin inşaAllah. Hep birlikte bir fatiha ile Kadir abimizi uğurlayalım inşaAllah."

Kadir Topbaş'a son görev - Resim : 3

Cenazede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak gibi isimlerin de yer aldığı görüldü.

TEKBİRLERLE GÖTÜRÜLDÜ

Kılınan cenaze namazının ardından Topbaş'ın naaşı tekbirlerle Fatih Camii Haziresi’ne götürüldü.

Cumhurbaşkanı Kadir Topbaş’ın defninde bizzat bulundu.Başında Kur'an-Kerim okudu ve cenaze namazından tam 1,5 saat sonra Fatih Camii’nden böyle ayrıldı:

Kadir Topbaş'a son görev - Resim : 4

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel'in objektifinden cenaze töreni:

 Kadir Topbaş'a son görev - Resim : 5

Kadir Topbaş'a son görev - Resim : 6

Kadir Topbaş'a son görev - Resim : 7

Kadir Topbaş'a son görev - Resim : 8

Kadir Topbaş'a son görev - Resim : 9

Kadir Topbaş'a son görev - Resim : 10

Kadir Topbaş'a son görev - Resim : 11

Kadir Topbaş'a son görev - Resim : 12

Kadir Topbaş'a son görev - Resim : 13

Kadir Topbaş'a son görev - Resim : 14

Kadir Topbaş'a son görev - Resim : 15

Kadir Topbaş'a son görev - Resim : 16

 

Kadir Topbaş'a son görev ile ilgili etiketler cenaze Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kadir topbaş
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.