Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır? Kadir Gecesi namazı kaç rekat? Hangi sureler okunur?

Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır? Dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece olarak kabul edilen Kadir Gecesi bu sene 19 Mayıs tarihinde idrak edilecektir. Kur'an-ı Kerim'in okunduğu, ellerin semaya yükseldiği, ibadetlerin Allahu Teala'ya iletildiği bu özel günde Kadir Gecesi namazı kılınacaktır. Birçok kişi Kadir Gecesi namazının nasıl kılındığını merakla araştırmaya devam ediyor. Peki, Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır? Kadir Gecesi namazı kaç rekat? Detaylar haberimizde...

Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır? Müslümanlar için en önemli günlerden biri olan Kadir Gecesi, Ramazan ayının son günlerinde idrak etmektedir. Kadir Gecesi'nde dualar etmek isteyen, istek ve arzularını Allahu Teala'ya iletmek için dua eden birçok kişi Kadir Gecesi namazının nasıl kılınacağını, hangi surelerin okunduğunu ve kaç rekat olduğunu merak etmektedir. Kadir Gecesi namazının nasıl kılındığını sizler için araştırdık. Peki, Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır? Kadir Gecesi namazı kaç rekat? Hangi sureler okunur? Detaylar haberimizde...

Kadir Gecesi Namazı nasıl kılınır, saat kaçta?

KADİR GECESİ NAMAZI NASIL KILINIR?

Kadir Gecesi namazı yatsı namazından sonra vitir vacibin peşinden kılınır. Kadir gecesi namazının vakti, yatsı namazından sonra başlar ve tan yeri ağarıncaya kadar yani imsak kesilinceye kadar devam eder. Kadir Gecesi namazını yatsının peşine kılamayanlar sahurda da kılabilir.

4 veya 12 rekat olarak kılınan Kadir Gecesi namazına nasıl niyet edilir? Kadir Gecesi namazına niyet edilirken şunlar söylenir;

"Ya Rabbi! Bu gece hürmetine, Efendimiz hürmetine, Rahmet-i ilahin hürmetine, benim tevbelerimi kabul eyle... Aff-ı ilahiyene,feyz-i ilahiyene mazhar eylediğin zümreye(topluluğa) ilhak eyle... Allahu Ekber..

İlber Ortaylı mutlaka görülmesi gereken 17 eseri sıraladı!

1. Rekatta: Fatiha ile 3 Kadir suresi.

2. Rekatta: Fatiha ile 3 İhlas suresi

3. Rekatta: Fatiha ile 3 Kadir suresi

4. Rekatta: Fatiha ile 3 İhlas suresi

Kadir namazı kılınışı sırasında iki rekatta bir Tahiyata oturulur. Selamdan sonra 11 defa 'Allah-u Ekber , Alah-u Ekber, Lailahe illlahu valahu ekber Allah-u Ekber velillahi hamd' denir. Bundan sonra 100 defa İnşirah suresi 100 defa Kadir suresi okunur. Kadir gecesinde Tesbih Namazı da kılmalıdır.

Peygamber Efendimiz “faziletine inanarak ve sevabını da yalnız Allah’tan umarak Kadir gecesini güzel amellerle geçirenlerin geçmiş günahlarının bağışlanacağı” (Buhârî, İman, 25, 27, 28; Müslim, Müsafi rîn, 173-176) müjdesini vermekte ve bu gecede “Allah’ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle” (Tirmizi, Deavat, 84; İbn Mâce, Dua, 5) diyerek dua etmeyi tavsiye etmiştir.

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.