Kadir Gecesi Duası Oku! 27 Nisan Kadir Gecesi Yapılacak Dualar, Çekilecek Tesbihler

Kuran-ı Kerim'in inmeye başladığı ve bin aydan daha hayırlı olduğu bilinen Kadir Gecesi 27 Nisan Çarşamba akşamı idrak ediliyor. Müslüman dünyasının bu kutsal gecesi Ramazan ayının son 10 günü içerisinde aranmaktadır. Peki Kadir Gecesi Duası nedir, nasıl okunur? İşte Kadir Gecesi okunacak dualar, çekilecek tesbihler...

Kadir Gecesi Duası oku... 2022 yılında Kadir Gecesi 27 Nisan Çarşamba akşamına denk gelmektedir. Bin aydan daha hayırlı olduğu bilinen ve Ramazan ayının son on gününde aranması tavsiye edilen Kadir Gecesi'nin kesin tarihi bilinmemektedir. Anca İslam Peygamberi Hz. Muhammed Kadir Gecesi'ni Ramazan ayının son on gününde ve tek gecelerde aranmasını tavsiye etmiştir. Bu kutsal geceyi ibadet ile geçirecek olan müslümanlar ise "Kadir Gecesi duası nasıl okunur, Kadir Gecesi yapılacak dualar ve çekilecek tesbihler" araştırmasına başladı. Kadir Gecesi Duası Oku! 27 Nisan Kadir Gecesi Yapılacak Dualar, Çekilecek Tesbihler...

Kadir Gecesi duaları ve tesbihleri nelerdir sorusu da bu kutsal gece öncesi araştırılıyor. 27 Nisan 2022 Çarşama günü Kadir Gecesi'dir ve bu özel güne ait dua ve tesbihler vardır.

İşte Kadir Gecesi Duası ve Tesbihleri

Peygamberimiz Kadir Gecesi’ni ihya eden kimsenin bağışlanacağını bildirmiştir:

“Kim inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek, Kadir Gecesi’ni ibadetle ihya ederse, geçmiş günahları bağışlanır.” (Müslim, “Salâtü’l-Müsafirîn”, 175)

Kutsal Kitap Kuran-ı Kerim'in, Ramazan ayı içerisinde indirildiğine dair şu ayetler yer almaktadır:

“Şüphesiz, biz onu (Kur’ân’ı) Kadir Gecesi’nde indirdik. Kadir Gecesi’nin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cibril) o gecede, Rab’lerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.” (Kadr, 87/1–5)

KADİR GECESİ OKUNACAK SURELER

Yasin

Tebareke

Amme

Kadir Suresi

İnşirah Suresi

Bu beş sureyi Kadir Gecesi okumanın fazileti oldukça büyüktür.

KADİR SURESİ ARAPÇA TÜRKÇE OKUNUŞU ANLAMI

Kadir Suresi Türkçe okunuşu

İnna enzelnahü fiy leyletilkadr. Ve ma edrake ma leyletülkadr. Leyletülkadri hayrün min elfi şehr. Tenezzelülmelaiketü verruhu fiyha biizni rabbihim min külli emr. Selamün hiye hatta matle'ılfecr.

Kadir Gecesi Duası Oku! 27 Nisan Kadir Gecesi Yapılacak Dualar, Çekilecek Tesbihler

Kadir Suresi Anlamı (Diyanet Meali)

Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.

Kadir Gecesi Duası Oku! 27 Nisan Kadir Gecesi Yapılacak Dualar, Çekilecek Tesbihler ile ilgili etiketler Kadir Gecesi kadir gecesi duası kadir gecesi tesbihleri kadir gecesi sureleri anlamı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.