Kadınların spor yapmasını bile yasaklayan Taliban, "Onların işi çocuk doğurmak" dedi

Afganistan'da kontrolü fiilen ele geçirdikten sonra kadınlara yönelik ılımlı mesajlar veren Taliban, sonrasında ise kadınlara yönelik birçok yasak getirdi. Bunlardan en dikkat çekeni ise kadınların spor yapmasının yasaklanması oldu. Hükümette kadın bakana yer vermeyen Taliban'ın sözcüsü Sayed Zekrullah Haşimi "kadınların bakanlıklarda işlerinin olmadığını" savunarak "Afgan kadınları, Afganistanlıları doğuran, onları İslam ahlakı üzerine yetiştirenlerdir" dedi.

Afganistan’da kurulan yeni Taliban hükümeti kabine toplantısı sonrası kadınlar için yeni yasakları duyurmuş buna göre, kadınların kriket de dahil olmak üzere spor yapmalarını yasaklamıştı.

"KABİNEDE YERLERİ YOK"

Afgan medyası TOLO News'e dün bir demeç veren Taliban sözcüsü Sayed Zekrullah Haşimi bu kez de "kadınların bakanlıkta işi yok" dedi ve ekledi:

"Kadınlar hükümette asla bakanlık görevi alamaz. Çünkü bu onların taşıyamayacağı bir yük. Bunun yerine doğurmalılar. Kabinede yerleri yok. Afgan kadınları, Afganistanlıları doğuran, onları İslam ahlakı üzerine yetiştirenlerdir."

Haşimi ayrıca 'sokaklarda protesto eden kadınların Afganistan'ın kadınları olmadığını' söyledi.

HÜKÜMETİ PROTESTO EDEN KADINLARI KIRBAÇ VE SOPALARLA DÖVDÜLER

Yeni geçici hükümeti protesto eden Afgan kadınlarına karşı Taliban'ın kırbaç ve sopa kullandığını bildiriliyor. Gösterilerde kadınların "Yaşasın Afganistan'ın kadınları" sloganını attıkları ve bazılarının, "Hiçbir hükümet kadınların varlığını inkar edemez" ve "Sürekli özgürlük şarkısını söyleyeceğim" yazılı pankartlar taşıdığı belirtiliyor.

Taliban'ın, gösteriyi izleyen gazetecileri de dövdüğü kaydediliyor.

Kadınların spor yapmasını bile yasaklayan Taliban, "Onların işi çocuk doğurmak" dedi ile ilgili etiketler Taliban Kadın protesto Çocuk afgansitan hükümet bakanlık
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.