Kadınlardan Adnan Oktar'a sert tepki!

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Adnan Oktar'ın RTÜK tarafından "kadını istismar ettiği" gerekçesiyle cezalandırılan yayınlarına tepki gösterdi.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Sare Aydın Yılmaz, kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak bilinen Adnan Oktar'ın Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından "kadını istismar ettiği" gerekçesiyle cezalandırılan yayınlarına tepki gösterdi.

KADINLAR REYTİNG ARACI OLARAK KULLANILIYOR

KADEM Başkanı Yılmaz, RTÜK tarafından en son A9 TV'de yayımlanan "Adnan Oktar ile Sohbetler" isimli programı "Toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadını istismar eden programlar içeremez." hükmünün ihlal edilmesi nedeniyle en üst seviyeden cezalandırılan Oktar'ın yayınlarına ilişkin kadın bedeninin "reyting aracı" olarak kullanılamayacağını vurguladı.

Toplumun da bu tip yayınlara tepki gösterdiğine dikkati çeken Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Medyada kadın bedeninin reyting aracı olarak kullanılması ve bu şekilde araçsallaştırılması bizatihi kadınlığın istismarıdır, şiddettir. Kadın bedenini meta olarak gören bu zihniyete karşı topyekun olarak tüm toplumun ortak tepki gösterdiğini görüyoruz.

thumbs_b_c_577c494fa96b37c916a0acfc4e16d858

TOPLUMUN AHLAKİ DEĞERLERİNE BİR SALDIRI!

Bizler manevi ve ahlaki değerleri son derece güçlü olan bir toplumuz. Bu görüntülerde kadınlığın istismarı yanında inançların, dini söylemlerin de alet edilmesi toplumun ahlaki değerlerine saldırıdır. Bu bakımdan bu eylemler hakkındaki cezalandırma toplum vicdanının da beklentisidir. Hangi koşulda, nerede ve nasıl olursa olsun kadın bedeni üzerinden kadını, milli ve manevi değerlerimizi istismar eden her davranışın karşısında durmayı görev olarak addediyoruz."

EN ÜST DÜZEYDEN İDARİ PARA CEZASI VERİLMİŞTİ

RTÜK, 6 Şubat'ta toplantısında A9 kanalına ceza yağdırmıştı. Kanala "toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadını istismar eden" yayınları dolayısıyla 5 kez program durdurma ile en üst düzeyden idari para cezası verilmesi kararlaştırılmıştı.

Kanalın "Hoş Sohbetler" isimli canlı yayın programının bir yerinde izleyicilerin alt yazı ile internet ortamına yönlendirildiği ve canlı yayının internet üzerinden devam ettirildiğini belirleyen RTÜK, bu yayın sebebiyle de ayrıca tavandan idari para cezası uygulamıştı.

Kadınlardan Adnan Oktar'a sert tepki! ile ilgili etiketler Adnan Oktar KADEM
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.