Kadınlarda bir final daha.... Milli boksör Busenaz Sürmeneli Tokyo 2020'de altın madalya maçına çıkacak

Milli boksör Busenaz Sürmeneli Tokyo 2020'de finalde... 69 kiloda mücadele eden Busenaz, yarı finalde Hintli rakibini mağlup ederek adını olimpiyat finaline yazdırdı. Trabzonsporlu boksör 7 Ağustos Cumartesi günü TSİ 09.15'te oynanacak altın madalya maçında Çinli rakibi Gu Hong'la karşılaşacak.

Tokyo 2020'de milli boksörlerimiz peş peşe tarihi galibiyetler elde ediyor. 51 kiloda Buse Naz Çakıroğlu'dan sonra 69 kiloda Busenaz Sürmeneli de adını finale yazdırdı. 

39 yaşındaki Polonyalı Karolina Koszewska'yı mağlup ederek adını çeyrek finale yazdıran Busenaz, çeyrek finalde Ukraynalı boksör Anna Lysenko'yu mağlup etmişti. Madalyayı garantileyen 23 yaşındaki Trabzonlu sporcu yarı finalde de Hintli rakibi Lovlina Borgohain'a ringi dar etti ve adını finale yazdırdı.

 

Kadınlarda bir final daha.... Milli boksör Busenaz Sürmeneli Tokyo 2020'de altın madalya maçına çıkacak

ALTIN MADALYA MAÇI ÇİNLİ HONG İLE...

Olimpiyat Oyunları'nın 12. gününde 69 kiloda yarı final maçına çıkan Busenaz Sürmeneli, Hindistan'dan Lovlina Borgohain'i mağlup etti. Busenaz çok iyi başladığı ilk rauntta hakemlerin 5'inden de tam puan aldı. İkinci rauntta da hakemlerde 10'ar puan almayı başaran Busenaz, son rauntta da üstünlüğünü korudu ve altın madalya kazanmak için adını finale yazdırdı.

Busenaz'ın finaldeki rakibi rakibi Çinli Gu Hong oldu. Altın madalya maçı 7 Ağustos Cumartesi günü TSİ 09.15'te oynanacak. 32 yaşındaki Hong'un Dünya şampiyonlarında iki gümüş madalyası bulunuyor.

23 yaşındaki Busenaz Sürmeneli ise 2019 yılında Rusya'nn Ulan-Ude kentinde düzenlenen dünya şampiyonasında altın madalya kazanmıştı.

YANGINLARI ÇIKARANLAR İYİ DİNLESİN

Busenaz, tarihi performansının hemen ardından şunları söyledi: "O yangınları çıkaranlar; bir ölür bin diriliriz! O madalya bize gelecek. 13 senedir sabah akşam gece gündüz bunun için çalışıyoruz. Yemek yemiyorum, çalışıyorum, psikolojik sıkıntılar... Her şey burası için. Biz hazırız, hazır geldik buraya. Türkiyem'e inşallah altın madalya getirmek istiyorum. Dualarını eksik etmesinler.

Türkiye'de üzücü olaylar var. Sadece beklesinler. Türk'ü hafife alıyorlar ama biz bir ölür bin diriliriz. Böyle kritik maçlarımız hep zor zamanlara geliyor. Bayrağımız için savaşıyoruz. İnşallah altın madalyayla dönmek nasip olacak. Sadece beklesinler ve bize dua eden eller hiç inmesin.. Sabah erkenden alarmını kurup bizi izlemek için kalkanlara teşekkür ediyorum. Türkler hiçbir zaman pes etmez! Küçüklükten beri bana aşılanmış bir şey bu, hiçbir zaman pes etmem."

Kadınlarda bir final daha.... Milli boksör Busenaz Sürmeneli Tokyo 2020'de altın madalya maçına çıkacak ile ilgili etiketler Boks tokyo 2020 Busenaz Sürmeneli
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.