Kadınlar neden cenaze namazı kılamaz? Cenaze namazına katılan kadınların saf düzeni nasıl olmalıdır?

Cenaze namazları erkeklerin saf tutup kıldığı bir namazdır. Özellikle ülkemizde kadınların cenazeyi uzaktan izledikleri ve namazı kılmadıkları biliniyor. Peki, kadınlar neden cenaze namazı kılamaz? Cenaze namazı neden ayaktan kılınır?

Kadınlar neden cenaze namazı kılamaz, cenaze namazına katılan kadınların saf düzeni nasıl olmalıdır soruları, gündelik hayatımızda her an lazım olabilecek bilgilerdendir. Biz de bu soruların yanıtlarını Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'ndan sizler için araştırdık.

KADINLAR NEDEN CENAZE NAMAZI KILAMAZ?

Cenaze namazına katılan kadınların bir zorunluluk olmadıkça erkeklerle aynı safta bulunmaları uygun görülmemiştir. Bu itibarla kadınlar, hangi namaz olursa olsun, erkeklerle birlikte namaz kıldıkları takdirde, erkeklerin arkasında durmaları gerekir.

Kadınlar neden cenaze namazı kılamaz? Cenaze namazına katılan kadınların saf düzeni nasıl olmalıdır?

Nitekim Hz. Peygamber (s.a.s.), namaz saflarını önce erkekler, sonra erkek çocuklar, en arkada da kadınlar olmak üzere düzenlemiştir (Müslim, Mesâcid, 266). Sünnete uygun olan bu usul olmakla birlikte kadınların erkeklerin arasında cenaze namazı kılmış olmaları bu namazın geçerliliğini etkilemez. Çünkü cenaze namazı rukusu ve secdesi olan tam bir namaz olarak değerlendirilmemiştir. Bununla birlikte kadınların böyle bir davranışta bulunması mekruhtur.

Kadınlar neden cenaze namazı kılamaz? Cenaze namazına katılan kadınların saf düzeni nasıl olmalıdır? ile ilgili etiketler İslam kadınlar cenaze namazı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.